Lokalforeninger har fået en hjælpende hånd

0

Knap 200 lokalforeninger i 73 kommuner har siden 2018 fået tilskud fra Friluftsrådets lokalforeningspulje. Senest har 77 lokalforeninger fået 2,5 millioner kroner i støtte til at styrke deres arbejde med friluftsliv. 

FRILUFTSLIV: Landet over har lokale friluftsforeninger fået støtte til havkajakker, fiskeudstyr, vandreture, renovering af klubhuse, bålhytter og meget andet.

Hvert år uddeler Friluftsrådet cirka 2,5 millioner kroner fra Friluftsrådets Lokalforeningspulje. Ved den seneste uddeling er der givet støtte til 77 lokale foreninger. Det er i år tredje gang, at puljen uddeles. 

Siden 2018 har i alt 196 lokale foreninger i 73 kommuner fået støtte til det lokale friluftsliv. 

Stort behov for tilskud
Lokalforeningspuljen er et resultat af en politisk aftale fra 2017 om en ny og permanent fordeling af spillehalsmidlerne til lokale, almennyttige foreninger. 

Otte hovedorganisationer inden for det frivillige foreningsliv er udpeget som ansvarlige for hver deres pulje. Friluftsrådet er ansvarlig for en pulje til friluftsforeninger på cirka 2,5 millioner kroner årligt.

For at søge tilskud fra Lokalforeningspuljen skal den lokale forening være tilknyttet en af Friluftsrådets 88 medlemsorganisationer. 

I Lejre Kommune har Bramsnæs Sejlklub og Senior Kajakture fået tilskud.

I Frederikssund Kommune drejer det sig om DDS Ege Division, Fiskeklubben Hornsherred og  Radioflyveklubben Frederikssund.

Deltag i debatten
Share.

About Author