Livet i en genbrugsbutik

0

SKIBBY: Hvordan er livet i en genbrugsbutik?. Det fik Henrik Schlytter lyst til at undersøge, efter at han havde Anna Grues bog “Mysteriet i Genbrugsen”. 

Derfor satte han Anne Mette Hvid Mølkjær i stævne i Folkekirkens Nødhjælps Genbrugsbutik i Skibby. Anne Mette Hvid Mølkjær har været i butikken siden 2017 og har i de sidste par år fungeret som butiksansvarlig. 

– Jeg fornemmede straks en god stemning blandt medarbejderne. Ikke lige så dramatisk som i Anne Grues bog. Det tætteste, man er kommet på dramatik i butikken, var dengang en medarbejder fandt en pistol blandt noget tøj. Den var nær ved at havne blandt legetøjet, men det endte heldigvis godt med, at politiet afhentede våbnet, fortæller han.

  I dag er det kun 23 frivillige, der står for den daglige drift. I de seneste år er der mange, der har måttet stoppe. Det er årsagen til, at butikken har måttet holde torsdagen lukket. Butikken står nu og mangler flere frivillige medarbejdere. 

– Så hvis man har fire timer i overskud i løbet af ugen, har lyst til at indgå i et hyggeligt arbejdsfælles-skab, og har lyst til deltage i frivilligt arbejde, er man meget velkommen til at kigge ind i butikken og få en snak.

– 2019 var et rekordår for genbrugsbutikken, hvor de kunne sende 445.000 kroner ind til Folkekirkens Nødhjælp. For det beløb kan der ydes megen nødhjælp til verdens fattigste. 

– Borgerne i Skibby og omegn har, i alle de 22 år, genbrugsbutikken har eksisteret i Skibby, støttet godt op om butikken. Dels med de mange donationer, butikken har modtaget, og dels ved at handle i butikken

– Selvom det lige nu godt kan mærkes, at der har været “Corona-rengøring” i alle hjem, modtager genbrugsbutikken stadig gerne rent tøj, ting og sager.

Deltag i debatten
Share.

About Author