Lejre og København sammen i stort EU- projekt

0

LEJRE KOMMUNE: Hvordan kan børn og borgere i Lejre Kommune få endnu mere glæde af gode lokale fødevarer? Og hvordan skaber vi et bæredygtigt, klimavenligt fødevaresystem i København og opland?

Det skal et nyt EU-projekt, ”FoodSHIFT2030”, som EU støtter med 56 millioner kroner finde svar på i løbet af de kommende fire år. 

Lejre Kommune er vært for projektet, og derfor byder borgmester Carsten Rasmussen velkommen, når projektets partnere fra 11 europæiske lande mødes i Kødbyen i København den 26. til 28. februar.

Lejre Kommune har været en væsentlig drivkraft i udviklingen af Food-SHIFT2030. Projektet er et direkte resultat af kommunens mangeårige fokus på økologi og lokal fødevareproduktion.

– Jeg ser det som et skulderklap til hele Lejre Kommune og som en anerkendelse af, at vi længe har satset på at skabe gode økologiske og bæredygtige fødevarer, fortæller borgmester Carsten Rasmussen. 

– Det nye projekt giver os en mulighed for at sætte endnu mere skub på den udvikling, både helt lokalt og i byerne omkring os. Samtidig kan det skabe grobund for flere arbejdspladser i fødevareerhvervet. 

Deltag i debatten
Share.

About Author