DI og Lejre Kommune styrker samarbejdet

0

LEJRE KOMMUNE: ”Vi skal op på den store klinge i samspillet med det lokale erhvervsliv”.

Så klar i mælet var borgmester Carsten Rasmussen, da han mødtes med DI-virksomheder fra hele Lejre Kommune. Mødet varb et samarbejde mellem Lejre Kommune, Lejre Erhvervsforum og DI Roskilde/Køge Bugt. 

Borgmester Carsten Rasmussen mødte op med en hel del nysgerrighed: Hvad er det præcis, DI-virksomhederne har brug for og forventer sig af Lejre kommune? 

I DI’s seneste målinger af ”erhvervsvenligheden” har Lejre Kommune ikke scoret højt. Helt anderledes har det set ud i Dansk Byggeris analyse, som i 2019 placerede Lejre Kommune som den mest erhvervsvenlige i hele Region Sjælland. 

Omkring 15 lokale erhvervsdrivende deltog i mødet De bød ind med forslag om blandt andet at forbedre sagsbehandlingen i byggesager, styrke den lokale infrastruktur, gøre mere på lokalplansniveau for at sikre nogle visuelt attraktive erhvervsområder. 

Samtidig opfordrede de kommunen til at udnytte den grønne profil til at tiltrække nye medarbejdere til området.

Der var ikke kun forbedringsforslag. Flere af virksomhederne anerkendte kommunen for at have styrket erhvervsområdet det seneste år.

Et af de konkrete eksempler er det nye tilbud ”Din indgang for erhvervslivet”. Her får virksomhederne en fast tilknyttet kontakt, som er bindeleddet mellem dem og den kommunale byggesagsbehandling. 

Deltag i debatten
Share.

About Author