LAG Fjordlandet inviterer til orienteringsmøde med fællesspisning

LAG Fjordlandet inviterer til orienteringsmøde med fællesspisning
Trine Krebs, forperson for LAG Fjordlandet.

FJORDLANDET: Lokal Aktionsgruppe, forkortet LAG – hvad betyder monstro det?

Det betyder lokal udvikling i landdistrikter, det er et EU-program og den lokale LAG Fjordlandet er en forening, drevet af en 13 personers bestyrelse, som er valgt i et sindrigt system, så både borgere, foreninger, erhvervsliv og politikere fra Lejre og Frederikssund er med til at bestemme retningen for den Lokale Aktionsgruppes arbejde. Og ikke mindst, hvem og hvad, der skal modtage de godt to millioner kroner, som LAG´en årligt skal dele ud til lokal udvikling i landdistrikterne i Lejre og Frederikssund.

LAG Fjordlandet er en helt nydannet Lokal Aktionsgruppe, hvor bestyrelsen blev valgt i Karleby Forsamlingshus tidligere på året.

Lokale iværksættere

Nu har bestyrelsen lavet en udviklingsstrategi for sit arbejde. Den vil foreningen rigtig gerne fortælle om og sætte til dialog med alle borgere i Lejre og Frederikssund, så mange flere kender LAG og kan hjælpe med at finde de lokale iværksættere, som gerne skal søge penge hos LAG i 2023.

– Derfor er det nu tid til at invitere til to vigtige begivenheder i vores fælles Lokale Aktionsgruppe i Lejre og Frederikssund, fortæller LAG Fjordlandets forperson, Trine Krebs.

– Vi vil gerne invitere dem, der har lyst til en orientering om LAG Fjordlandet, til en fællesspisning på Skuldelev Skole den 30. november.

Man kan komme som gæst på aftenen. Men det er også muligt at bruge lejligheden til at lære at lave skøn mad med lokale råvarer.

– Vi fået en dygtig kok til at stå for maden. Alle, der har lyst, kan melde sig til at være med til at lave maden i Skuldelev skoles skolekøkken den 29. november.

– På aftenen skal vi synge, spise, og alle får præsenteret vores Lokale Aktionsgruppes strategi og har mulighed for at komme med input, tanker og spørgsmål.

Det er gratis at deltage for borgere i Lejre og Frederikssund.

Generalforsamling

Efter orientering og fællesspisning gør bestyrelsen for LAG Fjordlandet udviklingsstrategien færdig.

Efterfølgende inviteres alle medlemmer af LAG Fjordlandet til generalforsamling i Kirke Såby Forsamlingshus den 19. december.

– Her skal vi formelt godkende vores udviklingsstrategi, så den kan blive indsendt til myndighederne. Og så er vi klar til 2023, hvor vi skal i gang med at anspore en masse gode lokale iværksættere til at skrive ansøgninger til LAG Fjordlandet. Så vores midler kan bidrage til at gøre Fjordlandet endnu skønnere og attraktivt at bo i, fortæller Trine Krebs.

Man kan følge LAG Fjordlandet her: www.lag-fjordlandet.dk.

Fjordlandet

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »