Lær at bygge en bivuak

0

JÆGERSPRIS: Mette Mortensen fra “Alene i vildmarken” lærer fra sig søndag den 4. oktober på Baunehøj Efterskole, Runegårdsallé 30 i Jægerspris. 

På kurset gennemgås og trænes de helt simple teknikker og metoder til opsætning af et primitivt ly. 

Kurset er for folk, der ikke har den store erfaring med opsætning af et tarp (et tarp er kort fortalt blot en presenning, der selvfølgelig kan fås i et væld af varianter, kvaliteter, udformninger og prisklasser). 

Deltagerne kommer til at arbejde med teknikker til opsætning i både skov, fjeld og flad mark (hvad gør man eksempelvis, hvis man ikke har træer omkring sig til at binde linen fast i) samt teknikker til at skærme sig optimalt fra vind og regn.

Arrangementet var oprindeligt en del af Rejsestaldens ”Natur, klima- og miljøfestival”, der skulle have løbet af stablen i maj. 

Mos-isolering
Mette Mortensen har mere end 20 års relevant friluftserfaring og arbejder i dag fuldtids med formidling og undervisning i friluftsliv og fjeldvandring. 

Mette har, foruden sin coach- og lederuddannelse, en passion for at vandre og bo i de nordiske fjelde og har blandt andet vandret en del i både Danmark, Grønland, Lapland, Norge, Island, Færøerne og Sydsverige. I 2019 deltog Mette i den danske udgave af Alene i Vildmarken lll. Hun blev i denne periode mest kendt som ”hende med den mos-isolerede hytte”, der tog varme fodbade og hver dag nød eventyret i vildmarken. 

Efter 58 dage tog hun hjem på baggrund af en lægelig anbefaling og blev derved nummer to i konkurrencen. Mette Mortensen bor til daglig i Kulhuse med sin familie.

Billetter købes via www.rejsestalden.frederikssund.dk. Det er ikke muligt at deltage, hvis man er under 10 år.

Deltag i debatten
Share.

About Author