Ambulance måtte vente fordi broen var gået op

0

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Kenneth Jensen, socialdemokratisk byrådsmedlem har skrevet et brev til transportministeren og Transportudvalget vedrørende forsøget med fjernstyring af Kronprins Frederiks Bro i Frederikssund.

– Jeg er blevet bekendt med en række forhold, som vækker bekymring, og som synes at stride imod de præmisser, der var lagt til grund for forsøgsordningen, fortæller han. 

– Det er forhold, der kan få alvorlige konsekvenser for lokalbefolkningen – ikke kun i Frederikssund Kommune, men også andre steder i landet. Erfaringerne fra forsøget også har indflydelse på, hvorvidt Hadsundbroen, Vildsundbroen og Aggersundbroen skal overgå fra bemandet betjening til fjernstyring.

– Det kan måske synes som en lille sag, men broerne er vital infrastruktur, og de tre af dem er tæt på 80 år gamle. Planen mødte derfor stor lokal modstand, og blev af samme grund ændret til en et-årig forsøgsordning, der skulle udføres i 2020 på Kronprins Frederiks Bro, forklarer Kenneth Jensen.

Han mener ikke, at forsøget er gennemført som lovet, og det lokale akut- og serviceberedskab, hvis broen svigter under fjernstyring, er ikke etableret. 

– Det er yderst kritisk, ikke kun for borgernes men også udrykningskøretøjers sikkerhed. Hvis Kronprins Frederiks Bro svigter, så kan de ikke komme til og fra Hornsherred, uden at skulle køre en omvej på op til 14 kilometer hver vej via betalingsforbindelsen på Kronprinsesse Marys Bro. 

– For en ambulance der skal til/fra Frederikssund betyder det en omvej på 28 km. Derfor er det vigtigt, at vi kan stole på, at forsøget gennemføres på troværdig vis over en hel sæson som lovet.

Broen gik op
Mandag formiddag ringede en borger til Hornsherred Lokalavis og berettede om en hændelse ved broen klokken 10.30, hvor dyrebare minutter gik tabt uden grund.

– Der holdt en ambulance med blå blink. Den måtte vente, fordi broen var gået op – uden at der var nogle både i sigte. 

Deltag i debatten
Share.

About Author