Lån en kajak og hjælp naturen

0

Ved Vigen Strandpark kan man nu låne en to-personers kajak til at samle affald på Roskilde Fjord og samtidig opleve Nationalpark Skjoldungernes Land fra vandsiden.

ROSKILDE FJORD: Som et led i arbejdet med at holde Roskilde Fjord fri for skrald, har Nationalpark Skjoldungernes Land nu lanceret to kajakker, som er gratis at låne. Kajakkerne, som ligger hos Outdoor Adventures ved Vigen Strandpark, er til to personer, og i midten af hver kajak er placeret en affaldsspand. 

Affaldsfri Fjord er et samarbejde mellem Roskilde Kommune, Lejre Kommune, Roskilde Oplevelseshavn og Nationalpark Skjoldungernes Land. Og som titlen på projektet antyder, handler samarbejdet om at holde fjorden fri for plastik og andet affald.

Som et led i projektet har nationalparken nu sponsoreret de to kajakker, som alle kan låne helt gratis frem til 30 september. 

Det fortæller naturvejleder og projektleder, Sofie Clauson-Kaas fra Nationalpark Skjoldungernes Land.

– Vi håber, at kajakkerne vil bidrage til, at en masse mennesker får en masse gode oplevelser ude på fjorden her henover sommeren, og at vi samtidig får samlet ispapir, plastik og andet affald, der forvilder sig ud på vandet og rundt langs kysterne. Samtidig håber vi, at kajakkerne vil skabe en øget bevidsthed omkring affald i naturen og dermed inspirere flere mennesker til at samle lidt affald og tage det med til nærmeste skraldespand, når man alligevel er derude..

Affaldsfri Fjord-kajakkerne skal bookes på forhånd, og det sker hos Outdoor Adventure på https://outdooradventures.dk/affaldsfri-fjord-kajak/. 

Outdoor Adventures står for udlån og sørger for sikkerhedsinstruks og tilbyder samtidig flere andre oplevelser på Roskilde Fjord. 

Deltag i debatten
Share.

About Author