Kunst i Kulhuse

Kunst i Kulhuse
De sidste år har grafikken taget helt over. Så nu bliver der ætset i metal og skåret i træ samt trykt på blandt andet lange baner tyndt japansk papir.

Helga Bugge lader sig inspirere af væltede træer og dybe furer i ældgamle egetræer, bjerge af søgræs og tang skyllet op efter sidste storm.

KULHUSE: Kunst før Columbus udstiller billedkunstner Helga Bugge i Kulhuse Kultur- og Medborgerhus lørdag 8. og søndag 9. juni, begge dage kl. 13 – 17. Der er fernisering lørdag kl. 13.30, hvor Helga Bugge fortæller om arbejdet med sine billeder. Derudover er kunstneren til stede begge udstillingsdage.

Helga Bugge bor i Hornsherred, tæt på både Isefjorden og Roskilde fjord og med Nordskoven i baghaven. Her går hun daglige ture, og lader sig inspirere af naturens former. Væltede træer og dybe furer i ældgamle egetræer. Bjerge af søgræs og tang skyllet op efter sidste storm. Kontrasten mellem lys og mørke, storm og stille, idyl og gru.

Den grafiske proces
Oprindeligt var Helga Bugge maler, uddannet hos Allan Stabell for over 30 år siden. Malerierne udviklede sig med tiden til at blive mere og mere grafiske, og de sidste år har grafikken taget helt over. Så nu bliver der ætset i metal og skåret i træ samt trykt på blandt andet lange baner tyndt japansk papir. De fleste arbejder er unika-tryk og er skabt ved hjælp af flere forskellige trykteknikker.

Helga Bugge er fascineret af den langsomme grafiske proces. Den giver mange muligheder for valg, med bevidsthed og intuition i stadig vekslen. I fordybelse og leg frembringes de transparente farvelags mange nuancer som prægning i papiret.

Glæd dig til en udstilling stærkt inspireret af naturens former. Der er gratis adgang til udstillingen.

Kunst før Columbus
I sommerhalvåret arrangerer Kunst før Columbus en række kunstudstillinger i Kulhuse Kultur- og Medborgerhus. Navnet ”Kunst før Columbus” er inspireret af den skønne beliggenhed lige før den hyggelige lille færge Columbus, som om sommeren sejler i pendulfart mellem Kulhuse og Sølager og i løbet af få minutter forbinder Hornsherred med Halsnæs. Adressen er Gl. Kulhusvej 149, 3630 Jægerspris. Der er gratis adgang til udstillingerne.

/TS

Andre artikler fra denne uge