Kulturværket Fioma vil skabe mere liv i bymidten

Kulturværket Fioma vil skabe mere liv i bymidten

LÆSERBREV

Af Tina Tving Stauning (A)
Gruppeformand
Socialdemokratiet i
Frederikssund Byråd

 
Et spinkelt borgerligt flertal med 12 stemmer mod 11 har nu besluttet hurtigst muligt at sælge hele Fioma-grunden med alle bygningerne i Frederikssund midtby til nedrivning.
Socialdemokraterne finder det visionsløst og uendeligt trist at sælge det hele inklusiv parkeringspladsen kun til boligformål. 

Ifølge forvaltningen vil der blot blive 10-15 boliger færre ved at beholde den store hal samt den røde bygning ud til parkeringspladsen på kommunale hænder, og selvfølgelig samtidig bygge nye boliger langs både Kirkegade og Bakkegade. 

I to af de bedste historiske bygninger er der plads til Kulturværket Fioma med musik, bibliotek, arrangementer og fællesskaber. Sikke et sted det kunne blive midt i byen. 

Ja grunden er forurenet, og bygningerne skal selvfølgelig miljøsaneres mv., ganske som Gjethuset blev i Frederiksværk, Klaverfabrikken blev i Hillerød og Kulturværftet i Helsingør. Steder som tiltrækker mange mennesker og skaber liv i byerne. 

En del af millionerne vil kunne komme hjem ved at sælge Jernbanegade 24, som blandt andet indeholder kommunens hovedbibliotek. 

Her kan der igen indrettes boliger, ganske som før og inden biblioteket midlertidigt blev etableret i et par ikke handicapvenlige lejligheder tilbage i 30erne. 

Selvfølgelig håber vi på, at det meget spinkle flertal af borgerlige politikere besinder sig, inden selve udbuddet udformes.

Men hvis ikke, så ser vi frem til at Venstre og Co. allersnarest kommer med deres bud på, hvor placeringen så skal være?

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »