Kongelig fest for prinser og prinsesser

0

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Dronning Margrethe har været regent i 50 år, og det bliver fejret på børnebiblioteket, der inviterer de seks- til ni-årige til at komme udklædt som en prinsesse eller prins og vær med til at fejre dronningen med masser af hygge. Og kage. 

De kongelige har deres egen ganger, så sådan en flot (kæp-)hest skal de deltagende børn også have.

Mens hestene tager form, vil Kong Mikkel fortælle sjove og spændende historier om de rigtige prinsesser og prinser. 

Medbring en sok – gerne en stor herrestørrelse, som skal bruges til at lave hesten af.Det foregår lørdag den 29. januar klokken 11 til 12.30 på Frederikssund Bibliotek.Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig på bibliotekerne.frederikssund.dk

Foredrag i Skibby
I samme anledning har biblioteket inviteret en foredragsholder, Lars Hovbakke Sørensen, til at fortælle om Dronning Margrethes 50-års jubilæum.

Den 14. januar 2022 er det 50 år siden, at Hendes Majestæt Dronning Margrethe II besteg tronen. Hun har sat sit præg på Danmarks historie gennem et halvt århundrede og er den hidtil næst længst regerende danske monark, kun overgået af Christian 4. 

Lars Hovbakke Sørensen vil med sit foredrag belyse monarkiets rolle og udvikling i Dronning Margrethe II’s regeringstid og sætte fokus på, hvorfor og hvordan det danske monarki har udviklet sig til et af de allermest populære i Europa. 

Lars Hovbakke Sørensen er historiker og forfatter og én af dem, der ved mest om de danske og europæiske kongehuse.

Det sker mandag den 31. januar klokken 19 til 21 på Skibby Bibliotek. Forudsat, at der ikke kommer nye restriktioner for forsamlinger.

Foredraget foregår i en stor og rummelig sal, hvor der er mulighed for at holde god afstand mellem tilhørerne.

Tilmelding og information på bibliotekerne.frederikssund.dk.

Share.

About Author