Kommunen kører på halvfladt baghjul

Kommunen kører på halvfladt baghjul

Af Ole Peltola
Muslingevej 7, Jægerspris
Fjordlandslisten

 

Mange borgere har oplevet det direkte, og Fjordlandslisten har beskrevet det meget præcist gennem det sidste års tid. Det hænger ikke sammen for kommunen, og det skyldes dels den manglende viden på mange af de vigtige chefposter og dels alt for mange omstruktureringer og nedskæringer på rådhuset. Set udefra har kommunen en organisationsstruktur, som ikke passer til måden en moderne kommune skal driftes på, og rådhusets indretning gør bestemt ikke problemerne mindre – begge dele beskrevet grundigt af medarbejderne i en intern evaluering af ledelsesstrukturen for et års tid siden. 

Men én væsentlig hændelse i kommunens historik – Vingeskandalen – har på alle måder forværret kommunens situation. Endda i et sådan omfang, at eftervirkningerne stadig påvirker kommunens drift på en negativ måde den dag i dag.

Vi husker alle Vinge-skandalen – og det gør man i øvrigt også langt uden for kommunens grænser.

Det daværende byråd holdt som bekendt skandalen om de manglende 173 mio kr. hemmelig, indtil det sidste kryds var sat på stemmesedlerne til kommunevalget i 2017.

Efterfølgende var en “markant tilretning” af økonomien nødvendig, og i den situation skar man også hårdt ned på lønudgifterne.

Konsekvenserne ser vi i dag. Det er især markant på alle de områder, hvor man arbejder med mennesker.

Mange medarbejderes arbejdspres er nemlig vokset og visse steder betyder det, at sagsbunkerne er vokset meget pr. ansat.

Ved siden af dette har byrådet accepteret at kommunen fremstår nærmest direkte borgerfjendsk.

Der er sikre tegn på ligegyldighed i sagsbehandlingen med høje fejlrater til følge og en afhumanisering af borgerne. 

Fejlraterne kan man desværre læse om i medierne i en nærmest uendelig strøm.

Afhumaniseringen af borgerne ses især ved manglende medinddragelse af borgere, ved de voldsomme forlængelser af de gældende sagsbehandlingsfrister, ved indskrænkninger i borgernes muligheder for at komme i kontakt med kommunen via telefonen og ved indskrænkninger af rådhusets åbningstider.

Alle indskrænkningerne er sikkert sket for at værne om de tilbageblevne medarbejdere, som heller ikke kan lastes for problemerne. 

Ansvaret ligger hos kommunens ledelse og i sidste ende byrådet.

De store gamle partier har alle været medansvarlige både i forhold til Vingeskandalen og derved også i den efterfølgende afhumanisering af borgerne.

 Derfor mener Fjordlandslisten, at der er brug for friske kræfter med et andet menneskesyn i byrådet.

Andre artikler fra denne uge

Tak Anja!


Inge Messerschmidt, gruppeformand Dansk Folkeparti (O) På byrådsmøde i spørgetimen talte Anja Bisp Pedersen om gensidig loyalitet. En super vigtig

Læs mere »