Kom helt tæt på fjordens dyr

0

I uge 42 kan man på Frederikssund Museum, Færgegården, møde nogle af de mange dyr, der bor ude i fjorden. Hele familien inviteres til at udforske livet i vandet, klappe en krabbe og smage på en fisk tilberedt over bål.

JÆGERSPRIS: Hver morgen i efterårsferien trækker museumsinspektøren i sine waders og bevæger sig ud i fjordens kølige vand, for at fange dyr til museets gæster.

– Jeg ved ikke præcis, hvad jeg vender tilbage med. Men jeg er sikker på, at det både spræller, kribler og krabler,” fortæller museumsinspektør Line Jandoria Jørgensen

Når gæsterne møder op på Færgegården, kan de komme tæt på morgenens indfangede dyre. For alle kan få lov til at både se på, føle på og lugte til dyrene. Der bliver også mulighed for at smage på en fisk stegt over bål.

– Vi vil gerne give folk muligheden for at møde vores undersøiske naboer. Det er jo ikke nogen, vi mærker så meget til i hverdagen. Men de har betydet rigtig meget for os mennesker gennem historien,, fortæller Line Jandoria Jørgensen.

Historien er sprællevende
Lige siden stenalderen har fjordens folk nydt godt af dyrelivet under vandet, og museumsinspektøren håber, at efterårsferiens aktiviteter er med til at gøre fortiden mere nærværende.

– Man får muligheden for at komme lige så tæt på dyrene, som fortiden fiskere kom. Historien er nemlig ikke kun noget, der skal ses i en montre – den skal opleves.

I efterårsferien kan man også lære det gamle håndværk at bøde fiskegarn, så man selv kan blive en vaskeægte fjordfisker.

Deltagelse og entré for børn er gratis. Almindelig entré for voksne. 

Pga. covid-19 skal der bookes pladser til arrangementet på forhånd.

Deltag i debatten
Share.

About Author