Ugens klumme af Helle Borg Hansen

0

”Det betaler sig at være synlig på nettet”

Siden jeg startede med at skrive klummer til avisen her, har verden lige så stille ændret sig, og andre værdier og vaner er kommet ind i vores liv. Ja coronaen har ændret vores sociale adfærd og pludselig er naturen blevet mere populær, end den har været i lange tider. Her kan vi være alene og holde afstand, samtidig med at vi kan få nogle fantastiske oplevelser.

Gennem flere år har vi talt om udkantsdanmark, og de fleste kunne ikke forestille sig at bosætte sig uden for en storby. Så skulle man undvære alle de sociale og kulturelle tilbud, som byen kan tilbyde, samt undvære alle de fantastiske forretninger, man kunne shoppe rundt i.

Byture og shoppingture i København er for mit vedkommende helt erstattet af rideture i skoven og kajakture på fjorden. Den shopping, som det bliver til, indskrænker sig til en tur i Skuldelev Brugs eller Aldi og Netto i Skibby, hvis det skal gå højt. Ellers er det på nettet, jeg går på opdagelse efter de ting, jeg har brug for.

Som kunstner i Skuldelev, har jeg for længe siden måttet sande, at det ikke er de store mængder af strøgkunder, der kommer forbi mit atelier, og hvis jeg overhovedet skulle kunne leve af min kunst, så var det ikke de fysiske besøg, jeg skulle satse på. Derfor har jeg i den grad arbejdet på at være synlig på nettet. Det kan jeg mærke lønner sig nu, hvor store kunst-arrangementer aflyses på stribe, og hvor nethandlen for alvor er kommet ind i folks bevidsthed.

I starten af september havde ca. 100 kunstnere i hele Nordsjælland åbent atelier i et stort kunstrunde-arrangement. Det var vanvittig godt markedsført med fællesudstilling og masser af pr. Alligevel blev vi ikke overrendt af store mængder besøgende. Det var som om, folk holdt sig lidt tilbage. Jeg bliver heller ikke så tit ringet op mere, af nogen der vil besøge mit atelier. 

Derimod har jeg nu kunder fra både Fyn, Jylland og andre steder på Sjælland. Det er folk som finder mig på nettet, og så gør det jo ikke noget, at jeg bor på en stille sidevej i Skuldelev uden strøgkunder. Lige pludselig har det ikke nogen betydning, hvor den fysiske butik ligger, og Skuldelev kan være lige så godt et sted som København. Og så er her en hel del fredeligere og kortere afstand til de skønne naturoplevelser.

Det bliver lidt spændende, om folkevandringen fremover kommer til at bevæge sig fra by til land, hvis disse coronarestriktioner er kommet for at blive i lang tid, og byens fordele alligevel bliver indskrænket.

Helle Borg Hansen
Kunstner i Skuldelev.

Maler oliemalerier hovedsageligt med motiver af flamenco-dansere, heste og vilde dyr og modellerer skulpturer, som enten bliver støbt i bronze eller brændt som keramikskulpturer. 

Bestyrelsesmedlem i Skuldelev Bylaug

Deltag i debatten
Share.

About Author