Klassisk musik i børnehøjde

Klassisk musik i børnehøjde
Overrækkelsen fandt sted på en kærkommen, om end våd, regnvejrsdag på Selsø Slot. Fra venstre ses: Iben Bækkelund Jagd (bestyrelsesformand Selsø Slot), Sofie Myschetzky (udviklingskonsulent Nationalpark Skjoldungernes Land), Rikke Sofie Møller (koordinator Selsø Slot og med i Selsø Musikforening) Michael Bomholt Tøgersen (direktør Spar Nord Frederikssund). Foto: Peder Skytte

Spar Nord Fonden slår tonen an med 20.000 kroner til Selsø Slot.

SKIBBY: Med bevillingen fra Spar Nord Fonden vil Selsø Slot bygge videre på mange års tradition for klassiske koncerter og få den klassiske musik til at spille i børnehøjde.

I samarbejde med Frederikssund Musikskole og tegner Tea Bendix vil Selsø Musikforening og Selsø Slot fylde rummene med toner og fortællinger om lille-Plessen, som voksede op og lærte at spille musik på slottet i 1700-tallet. Der vil også være mulighed for både at prøve at spille på klassiske instrumenter og tegne med, når Tea Bendix udfolder fortællingerne for øjnene af børnene.
Michael Bomholdt Tøgersen, direktør for Spar Nord Frederikssund, overrakte checken på stedet og udtaler:

– Det er en glæde, at vi som fond kan støtte nogle af de mange gode ideer, der bliver til i vores lokalområde til glæde for borgere og gæster. Dette projekt er særligt interessant, synes jeg, fordi samarbejdet med musikskolen er med til at forankre indsatsen hos børn og unge, som bor her i kommunen. Og så er Selsø bare en helt unik perle, siger han.

Et sanseligt rum
Musikken på Selsø
På Selsø Slot er der begejstring for projektet, som skal være med til at bygge videre på den mangeårige tradition for musik på stedet. Et projekt som dette giver mulighed for at invitere børn og deres voksne ind i et sanseligt og musisk rum, hvor de også selv får lov til at være med.
– Netop det deltagende og sanselige hjælper os til at forstå musikken, blive bevæget og laden nysgerrigheden vokse, siger Rikke Sofie Møller. som er idémageren bag initiativet.

Den historiske musikdag finder sted 14. september og nu med midlerne i hus skal detaljerne på plads. Udover musikdagen vil der også blive udviklet et besøgsmateriale til museet, som giver publikum et indblik i barokmusikken.

/TS

Andre artikler fra denne uge