Kan du lovligt køre med din trailer?

Kan du lovligt køre med din trailer?

BILEN: Når traileren er fyldt og klar til en tur på genbrugspladsen, melder spørgsmålet sig ofte, om man overhovedet må køre med traileren på ens kørekort.

Derfor har Rådet for Sikker Trafik nu udviklet en beregner, som giver det korrekte svar.

Man skal blot indtaste bilens nummerplade, trailerens nummerplade og klikke af hvilket kørekort, man har.

Oplysningerne om bil og trailer trækkes fra Motorregistret hos Skat. I Motorregistret findes alle informationer om køretøjer i Danmark.

Beregningen af, om det er lovligt eller ej at køre med den indtastede kombination af bil, trailer og kørekort bygger på reglerne i Bekendtgørelse om Kørekort, § 13 og 18.

Trailerberegneren findes på www.sikkertrafik.dk.

Andre artikler fra denne uge

Røg på Gershøj havn

GERSHØJ: Trods en kold efterårsvind fra syd, afholdt Gershøj Fritidsfiskerforening den årlige “røgedag” lørdag 24. oktober for interesserede medlemmer. –

Læs mere »

Pilen peger opad

Af Tomas Skov SKIBBY: Lørdag 7. november rykker førsteholdet i Skibby Dartklub op i 3. division uanset udfaldet af dagens

Læs mere »

Bedst til trafiksikkerheden

Frederikssund Kommune har vundet Kommunernes Skoletrafiktest 2026 og indtager dermed førstepladsen på landsplan. FREDERIKSSUND KOMMUNE: Et målrettet arbejde med at

Læs mere »