Kæmpe vægmaleri afsløret

0

JÆGERSPRIS: I knap to uger har kunstner Kristian Vodder Svensson sammen med lokale børn og unge malet på de store betonvægge, som stod grå og kedelige på fodboldbanerne ved Den røde løber i Jægerspris. Nu er væggene prydet af flotte malerier, der har bragt naturen og fodbolden sammen.

Torsdag var der fernisering på vægmaleriet. Her optrådte en gruppe unge, der havde øvet streetdance hele ugen som led i kommunens sommeraktiviteter, inden Kristian Vodder holdt en kort tale og kunstværket blev afsløret.

Lærerig oplevelse
I de par uger, hvor Kristian Vodder Svensson har gået og malet, har kommunens unge også haft mulighed for at komme og hjælpe til. Det er der flere, der har gjort, og en af dem er 15-årige Amanda Troest fra Jægerspris.

– Min mor sendte mig et link, og det var noget med at male på et større maleri. Jeg ville gerne have mere erfaring med street art og at male i stor skala. Jeg er kunst-
interesseret, og jeg tegner mest, men jeg interesserer mig også for street art. Det kunne jeg godt tænke mig at lære. Jeg har prøvet lidt i forbindelse med skole og jeg synes, det er sjovt at male udenfor og i stor skala i stedet for på lærred, fortæller Amanda Troest. For Kristian Vodder Svensson har det været en fornøjelse at få hjælp fra de lokale børn og unge. Udover Amanda har han også fået daglig hjælp fra en ung ved navn Bertram, der desværre var bortrejst i ugen for ferniseringen.

Alle kunne være med
Det har været vigtigt for Kristian Vodder Svensson at inddrage lokalsamfundet. Både i at lave maleriet og i selve maleriet. Derfor har alle, der har haft lyst kunnet hjælpe med at male. Og også de unge, der bare var på Den røde løber for at hænge ud, er blevet involveret i projektet.

– Jeg har kaldt de unge ned og givet dem en sodavand og taget en snak med dem, når de har været her på deres knallerter. Mange af dem har haft den holdning, at det er bare endnu en voksen. – Men jeg kører selv knallert – jeg har en Suzuki K50 og er kørt på den hertil fra Møn – og når man møder unge mennesker, der ser sådan en knallert, så er det lidt sjovt for dem, og så hiver jeg dem ind. De står måske og kigger på knallerten og det fanger dem. Og virker det ikke, så virker en sodavand som regel, fortæller Kristian Vodder Svensson og tilføjer, at alle der har haft lyst, har fået lov at hjælpe.

Ideen til at lave et vægmaleri opstod, da den lokale idrætsforeninger JIK henvendte sig til Frederikssund Kommune med en opmærksomhed omkring de store, rå betonvægge, der meget let kunne tolkes som en åben invitation til tags og graffiti. 

Derfor har Kristian Vodder Svensson malet træer og buske, der former to fodboldfigurer, én på hver væg.

Fotos: Steen Westh

Alle kunstnere samlet.
Alle kunstnere samlet.
vægmaleri Kristian Vodder Svensson sammen med en ivrig og dygtig deltager, Amanda Troest
Ferniseringen bød på pølsehorn til alle
Ferniseringen bød på pølsehorn til alle
Deltag i debatten
Share.

About Author