Jeg har gået 20.000 km på fem år

Jeg har gået 20.000 km på fem år

Læserbrev

Af Kurt Terkelsen

Damgårdsvænget 49
4050 Skibby

Folk i Hornsherred kender mig som den vandrede mand med den gule vest. Og det er ikke uden grund, da jeg som 82 årig pensionist tilbagelægger 10 – 12 km hver dag året rundt, i kampen mod diabetes. Uanset vejr og vind. Det er på 5 år og 6 måneder blevet til 29 millioner skridt, svarende til ca. 20.000 kilometer, Eller hvad der svare til at gå halvdelen af jorden rundt

For i 2018 kom min læge med formaninger om, at min metformin snart skulle suppleres med noget andet medicin, da jeg har været type 2-diabetes patient siden 1995 (Metformin er et lægemiddel som er første led i behandling for type 2–diabeters). Det fik mig til at spekulere over, hvad man kunne gøre for det. For det behøver ikke koste alverden at tage kampen op mod livstidssygdomme. En gåtur kan gøre underværker.

Jeg har fået det meget bedre, og min læge er tilfreds. Bodsukkeret er nu stabilt, og jeg får nu mindre metformin samt bodsukkeret er faldet. Da jeg begyndte at gå, vejede jeg over 100 kilo. Men nu har jeg tabt mig 15 kilo. Jeg har fået det meget bedre, og min læge er meget tilfreds. Hun siger altid, ”det er fint, Kurt”. Jeg har også fået mere muskelmasse, fordi fedtet omdannes til muskler. Det kan godt nok kun ses på livremmen og ikke på så meget på vægten, fordi muskler som bekendt er tungere end fedt.

Motionsgang hjælper på stort set alt, blodpropper, demens og risikoen for at udvikle hjerte-kar sygdomme. Det har også hjulpet på min fysik, for en god gåtur gavner også humøret og det mentale velvære, og jeg er blevet forskånet for alvorlige følgesygdomme. Man får tid til at gøre sig nogle tanker om livet. På mine ture møder jeg mange forskellige folk og får en snak, hvor vi så ordner verdenssituationen.

Årsagen, til at jeg står frem med min historie er det måske vil gavne mange andre med at komme op af sofaen og ud af døren. For det er ikke meget ved at blive gammel, hvis den ene sygdom afløser den anden, og man ikke kan gå eller bevæge sig.

Andre artikler fra denne uge

Det gode Borgerforløb


Af journalist Conny Probst FREDERIKSSUND KOMMUNE: Byrådet har nedsat projektudvalget ”Det gode borgerforløb”. Opgaven for udvalget er at komme med

Læs mere »

Hærværk


Af journalist Conny Probst MØLLEKROGEN: ”Utroligt smukt beliggende bådelaug”. Sådan beskriver Havneguide.dk Selsø Møllekrogs Bådelaug. Den idyl blev ødelagt i

Læs mere »