Inden længe kan der spilles padeltennis

0

JÆGERSPRIS: For ca fire år siden deltog Lars Brinch, der er formand og ungdomstræner i Jægerspris Tenisklub,  i et møde som kommunen havde arrangeret på det gamle rådhus i Jægerspris. 

Mødets tema var centerdannelse af idrætten i de større byer i Frederikssund, herunder også Jægerspris.

– Kommunen fremlagde deres tanker ,og efterfølgende fandt jeg sammen med Anders Dolling fra floorball klubben. Vi begyndte at arbejde på et oplæg til ,hvordan en centerdannelse kunne se ud i Jægerspris, fortæller Lars Brinch. 

Senere kom andre personer med i gruppen, Lennie Hansen fra fodbolden, Lene Lyberg fra gymnastikken og Tom Lysgaard. 

– Vi præsenterede et samlet forslag for det daværende fritidsudvalg, og senere blev forslaget yderligere bearbejdet af udvalget og et konsulentfirma. 

Ros til udvalg og fagfolk
– Nogle af de ting, vi havde med i forslaget, var, at man skulle tænke nogle af de nye sportsgrene ind i en plan, blandt andet parkour, streetsport og padeltennis. Det vigtige for gruppen var (er), at det blev en samlet plan, som man kunne realisere i etaper, fortæller Lars Brinch. 

En af de nytænkende ting i forslaget var etablering af to padelbaner – og det er igang lige nu ved Jægerspris Tennisklub. 

– Det nuværende fritidsudvalg har troet på ideen og har støttet projektet og etablering af padelbanerne. Det skal de have ros og tak for. 

– Kommunens fagfolk på fritidsområdet har været en fornøjelse at arbejde sammen med, og de har været nogle gode sparingspartnere i processen op til realiseringen. 

Padeltennis vil kommet til at blive et stort aktiv for Jægerspris by og for tennisklubben, spår Lars Brinch.

– Padeltennis er er en sport, der appellerer til både børn, unge, seniorer, veteraner og familier. Det er en nem sport at komme igang med.

– Det vil uden tvivl give en stor  tilgang til tennisklubben med synergi videre til den etablerede tennissport. 

Banerne skal stå klar til weekenden den 2-3. maj, hvor klubben forventer at åbne dem sammen med de tre tennisbaner ved et større åbningsarrangement.

Fakta om padeltennis
Padel, der kommer fra Spanien, er den hurtigste voksende sport i Europa.

Det er blevet den næststørste sport i Spanien 

– efter fodbold – med over syv millioner spillere. I Danmark er det gået fra lidt over 30 baner til
100 baner i 2019.

Man forventer mindst 200 baner i Danmark ved udgangen af 2020.

Deltag i debatten
Share.

About Author