Hvornår har man brug for en præmie?

0

HORNSHERRED: Mange gange er det først, når skaden er sket, at man finder ud af, hvad en forsikringspræmie betyder, siger Steen Gaust fra HF Forsikring. 

– Det er der mange eksempler på. Tag eksempelvis den seneste brand i en stor ejendom i København, hvor alt er brændt ned til grunden. Her priser alle dem, der havde en indboforsikring, sig lykkelige. På trods af tabet af hele deres indbo, så dækker en simpel indboforsikring, så de kan starte på en frisk. 

– Det burde være standard, at man tegner en forsikring, mener Steen Gaust, der er assurandør i Hornsherred fra HF Forsikring, som har hovedsæde i Holbæk. 

HF blev stiftet i 1846 og er – modsat mange andre forsikringsselskaber – ikke blevet købt op.

– Vi er et gensidigt selskab, om ejes af medlemmerne (forsikringstagerne). Og ja, det er måske lidt gammeldags, men vi tror på, at mennesker vil handle med mennesker. Vi er i en tid, hvor de digitale platforme gør mennesker overflødige. Vil du i kontakt, så må du skrive en mail eller åbne et chat-vindue, fortæller Henrik Søborg, som sidder i bestyrelsen hos HF Forsikring. 

– Vi gør noget helt særligt, som alle kan men ikke gør: Vi stiller mennesker til rådighed – uden meromkostning. Hos betyder den personlige kontakt og rådgivning alt. Det er vores eksistensgrundlag. Vi er ikke de største, men til gengæld ”risikerer” man den samme assurandør år efter år – uden det koster noget ekstra. Det gør vi med glæde, da vi netop her gerne vil skille os ud. 

Rent økonomisk er HF forsikring godt rustet til fremtiden og har en absolut godkendt solvensdækning og en lige så vigtig fornuftig reassurancedækning (genforsikring). Kunderne er fordelt med cirka 85 procent privatkunder og 15 procent erhverv, der har tegnet skadesforsikringer – dvs. alt andet end livs- og pensionsforsikringer. 

– For privatkunder er det motorkøretøjer, hus, fritidshus, indbo, rejseforsikringer, hund og ulykkesforsikringer. I dag kører vi over hele Sjælland og er 20 ansatte, forklarer Henrik Søborg.

Share.

About Author