Hjertestarter og hjerteløber i Skuldelev

Hjertestarter og hjerteløber i Skuldelev
SAMSUNG DIGITAL CAMERA

SKULDELEV: Lørdag den 20. januar arrangerer Multikulturforeningen igen demonstration af brugen af hjertestarter samt hjertemassage ved hjertestop.
Det foregår i Skuldelevhallens Cafe fra klokken 14:00 og alle er velkomne.
Det er John Petersen fra Simpel Førstehjælp, der står for instruktionen, hvor man kan selv kan prøve, hvordan man skal give førstehjælp.
Samtidig opfordrer foreningen til at blive hjerteløber i vores område, fortæller Jørgen Christensen, formand for Skuldelev Bylaug.
– På www.hjertestarter.dk kan man se, hvor alle de lokale hjertestartere er placeret. Især hvis man bor under 500 meter derfra og er fysisk og psykisk stærk, kan man gøre en kæmpe forskel ved hjertestop.

Hurtig respons
– I vores område er responstiden for en ambulance typisk 15 til 20 minutter, mens en hjerteløber kan være fremme på under fem minutter og dermed starte genoplivning, før ambulancen når frem, siger Jørgen Christensen.
En, der ved alt om det, er Bodil Walmod-Larsen, som i sit daglige virke er sygeplejerske ved telefonerne på 112.
– Bodil er en af dem, der tilkalder en hjerteløber ved alarmopkald og ved, hvor stor betydning det har, at hjælpen når hurtigt frem.
Hun er selv tilmeldt som hjerteløber og på billedet er hun iført den gule vest, som ligger sammen med hjertestarteren ved Brugsen i Skuldelev. En af de firehjertestartere, der er placeret i Skuldelev, som Multikulturforeningen donerede til Bylauget, som også står for driften af den.
Alt, hvad man gør, hvis man vil være hjerteløber, er at downloade app’en TrygFonden Hjerteløber i App Store eller på Google Play.
Så får man får en sms, hvis man er nærmest en hjertestarter ved alarmopkald.
I Region Hovedstaden er der indtil videre tilmeldt cirka 6.000 hjerteløbere.
– Især lokalt her i Hornsherred er det vigtigt, at vi har så mange som muligt. Mød op den 20. januar og hør mere, lyder opfordringen fra bylavet.

Andre artikler fra denne uge