Helt spaced out i Rejsestalden

Helt spaced out i Rejsestalden
Udsnit fra ”Space men r My friended”, Tony Oursler & Khora Contemporary.

Virtual reality-værket ”Space men r My friended” vises til 10. april. Der er fri entré. 

JÆGERSPRIS: I den amerikanske kunstner Tony Ourslers Virtual Reality værk inviteres beskueren til at følge George Adamski, som hævdede at være den første person, der har talt med folk fra det ydre rum og besøgt andre planeter. 

Værket udforsker Adamskis sind og historie.

George Adamski var første generation polsk indvandrer og en af verdens mest kendte ufo-fortalere og ufo-fotografer. I 1930’erne flyttede han med sin kone, Mary Shimbersky, og nogle nære venner til en ranch nær Californiens Palomar Mountain, hvor de dedikerede deres tid til at studere religion, filosofi og landbrug. Det var i dette område, at Adamski første gang så et stort cigarformet ”moderskib” i 1946.

I 1947 lykkedes det Adamski at tage et billede af skibet, og i 1950 – efter at have set flere ufo’er gennem årene – tog han et billede af, hvad han hævdede var seks ufo’er på himlen. 

To år efter observerede Adamski og hans venner et andet objekt på himlen i Colorado-ørkenen, hvorfra Adamski blev kontaktet. Efter hans første møde med ufo’er begyndte Adamski at holde foredrag om sine oplevelser og paranormale aktiviteter.

Tony Oursler har altid haft et undersøgende forhold til og brugt moderne teknologi, både i sin kunst og som kilde til inspiration. Hans kunst har været udstillet på prestigefyldte udstillingssteder i hele verden, herunder MoMA i New York. Space men r My friended er lavet i samarbejde med den danske virksomhed, Khora Contemporary. 

Det tager cirka 10 minutter at opleve værket. 

Andre artikler fra denne uge