Havesæsonen er langt fra forbi


Man kan forlænge dyrkningssæsonen på naturens egen måde med efterårssåning. Der kan sås blomster i oktober og november – helt frem til frosten sætter ind.

HAVEN: Selvom vejret er på vej til at blive køligere og vådere, er det en god ide at gå i haven de næste par måneder og så blomsterfrø. Efterårsmånederne er rigtig gode havemåneder, når det handler om såning af blomster, fortæller Danmarks Naturfredningsforening.

Selvom danskerne har det med at valgfarte til planteskolerne i foråret, når solen begynder at blive varm i april og maj, så er efteråret oplagt at plante blomster i. Alt ligefra at sætte eller sprede frø og sætte løg.

Hen over sommeren kan man samle frø fra blomster. De blomster, der afblomstrer tidligt på sæsonen, kan man tørre frøene og lægge i køleskabet efterfølgende for at så ud senere på året.

I efterårsmånederne september, oktober og november kan man så mange forskellige blomsterfrø og løg og få smukke resultater til foråret i sin have.

Når man sår frø i det tidlige efterår, vil nogle frø spire tidligt og overvintre som en spire eller en lille bladroset.

Andre frø vil overvintre i jorden og komme op, når der kommer lys og varme til jorden i foråret.

Mange blomster har frø her i sensommeren, som kan høstes, når de er afblomstret.

Den hurtige løsning er at gå en tur i sin have og daske blidt til de afblomstrede blomsterhoveder, så de taber frø. Så kan man have en kop kaffe i den anden hånd.

Danske arter

Man kan også tage et smut forbi den lokale planteskole og købe frø fra eksempelvis smalbladet klokke, forglemmigej, stedmoder og okseøje, der er gode blomster at så i det tidlige efterår.

Det er altid en god ide, at gå efter danske arter. Kig på frøpakkerne på planteskolen og i supermarkedet.

Har man blomster i haves, som der er tvivl om, så brug eventuelt app’en ”iNaturalist” til at identificere dem.

Haven

Læs e-avisen

Andre artikler fra denne uge

Genvalg til formanden


FREDERIKSSUND KOMMUNE: Dansk Folkeparti i Frederikssund har holdt årets generalforsamling, hvor 30 DF’ere mødtes til spisning og hyggelig snak inden

Læs mere »

Følger du os på Facebook?