Hansens Is opkøber konkursramt verdensmester i chokolade

0

JÆGERSPRIS: Knap to uger efter, det blev offentlig kendt, at Friis-Holm Chokolade, der ni år i træk har vundet minimum et verdensmesterskab i chokolade årligt, var gået konkurs, er der fundet en løsning. Hansens har nemlig købt Friis-Holm Chokolade, der nu kan fortsætte driften, fortæller Dagligvarehandlen.dk.

De to parter kender hinanden særdeles godt, eftersom Friis-Holm Chokolade i en årrække har leveret chokolade til Hansens, og de to virksomheder ligger 20 minutter fra hinanden

Mikkel Friis-Holm, der beskriver Friis Holm Chokolade som sit livsværk, har med egne ord “sovet vildt godt for første gang i lang tid”, efter han fik at vide, at aftalen med Hansens faldt på plads.

– Det var Hansens-brødrene, jeg allerhelst ville arbejde med, fordi de er produktionsmennesker ligesom mig. Og ligesom mig går de op i den subjektivt høje kvalitet, som alt for ofte bliver ofret. Derfor er jeg trods omstændighederne lykkelig for løsningen, fortæller Mikkel Friis-Holm og fortsætter:

– Jeg er ærligt ked af, at det endte med en konkurs på de tidligere investorers vegne, og jeg har forsøgt at finde andre løsninger i et halvt år.

– Men jeg er lykkelig for, at mine ansatte kan beholde deres job, og vi fortsat kan lave dansk chokolade i verdensklasse sammen med Hansens-familien.

Deler værdier og passion for håndværk
– Friis-Holm er en af de få i Norden, der fremstiller chokolade fra kakaobønne til færdig chokolade, fortæller siger Rasmus Eibye Hansen, adm. direktør i Hansens.

– Det er præcis samme måde, vi arbejder på med vores råmælk fra gårdene. Det er det, der gør den store forskel for os og isoplevelsen. Derfor glæder det mig uendeligt meget, at vi kan fortsætte den udvikling sammen,

Ud over at have lige høje standarder for produktionen af is og chokolade er Hansens og Friis-Holm Chokolade også på bølgelængde, når det gælder råvarer.

En stor del af verdens kakao og vanilje produceres under problematiske menneskelige forhold, og de to virksomheder arbejder derfor direkte med bønderne for at sikre en ansvarlig værdikæde.

– Vi og Mikkel Friis-Holm deler en forståelse af, at man skal gøre sig umage, når det gælder kvalitet, håndværk og ordentlighed. Vi har allerede udviklet nogle fantastiske ting sammen med Mikkel, og nu kommer vi endnu tættere på hinanden og kan virkelig nørde kvalitet, fortæller kommunikationsdirektør Anders Eibye Hansen.

Share.

About Author

Avatar photo