Ekstra tiltag for pleje af fodboldbaner

Ekstra tiltag for pleje af fodboldbaner

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Unge, fritid og idræt afsatte i slutningen af november 250.000 kroner til særlige indsatser til forbedring af boldbaner i 2023.

Nu har udvalget taget stilling til, hvordan pengene skal bruges.

Med baggrund i den udarbejdede tilstandsrapport for banerne og dialogmøde med fodboldklubberne – samt de faglige anbefalinger fra Idrætsanlægget og Vej & Park – har man besluttet sig for følgende tiltag:

• Leje af alternativ maskine til forårsklargøringen, netto merudgift 30.000 kroner.

• Indkøb af jordkasser til opfyld af slidskader mv. 35.000 kroner.

• Ekstra topdressing/dybdeluftning 150.000 kroner.

• Særlig indsats gl. grusbaner (luftning) 35.000 kroner.

Særlig indsats

På tre tidligere grusbaner , blandt andet i Jægerspris, er jordlaget tyndere og mere komprimeret.

Tilstandsrapporten peger på, at man kan forsøge at prikke med tynde spyd i de øverste 8-12 cm for at forbedre vandinfiltrationsevnen og iltindholdet i toplaget og se om det kan forbedre kvaliteten af banerne herigennem.

Idrætsanlægget har en sådan maskine til prikning og kan derved udføre opgaven.

Underlagets beskaffenhed slider og nedbryder de spyd, der er på maskinen. Den anslåede udgift dækker udgifter til udskiftning af spyd. Dette gennemføres i foråret.

Rapporten vurderer, at prikning kan have en forbedrende effekt, og at dette kan gøres som forsøg i et par sæsoner, for derefter at konkludere på effekten.

I forhold til det videre arbejde med serviceniveau for pleje af boldbaner, bliver der i første halvår 2023 fremlagt en sag om dette for Unge, fritid og idræt samt Plan og teknik.

Andre artikler fra denne uge

Tre forbud på stribe


Læserbrev Af Kurt Terkelsen Damgårdsvænget 49, Skibby Som redaktionsmedarbejder Dansktoppen Subnet/ medlem af Ældre Sagen, har jeg nu modtaget ”3

Læs mere »

Julemarked i Kulhuse


KULHUSE: Lørdag den 2. december fyldes Kulhuse Kultur- og Medborgerhus med alskens boder med skønne jule- og adventsgaver, juledekorationer, kranse,

Læs mere »