Grønt Danmarkskort


Byrådet har besluttet at revidere en del af kommuneplanens tema ”Naturbeskyttelse – Grønt Danmarkskort” i forbindelse med udarbejdelse af Kommuneplan 2021 og indkalder i den anledning til ideer og forslag.

FREDERIKSSUND KOMMUNE: I juni 2017 vedtog Folketinget en ændring af planloven, som indebærer, at kommunerne skal foretage en samlet planlægning for naturbeskyttelsesinteresser, som skal indgå i et såkaldt ”Grønt Danmarkskort”.

Ifølge planlovenskal kommuneplaner indeholde retningslinjer og kort, der beskriver: ”varetagelse af naturbeskyttelsesinteresserne, som udgøres af naturområder med særlige naturbeskyttelsesinteresser. 

Herunder eksisterende Natura 2000-områder på land og andre beskyttede naturområder, samt økologiske forbindelser, potentielle naturområder og potentielle økologiske forbindelser, og for prioritering af kommunalbestyrelsens naturindsats inden for Grønt Danmarkskort”.

Seks områder
I Frederikssund Kommune blev Grønt Danmarkskort indarbejdet i Kommuneplan 2017 ved vedtagelsen af kommuneplantillæg 009 for Grønt Danmarkskort i december 2019. 

Samtidig med vedtagelsen af kommuneplantillægget besluttede Byrådet, at der forud for udarbejdelsen af Kommuneplan 2021 skal ske en yderligere behandling af udpegningerne til Grønt Danmarkskort i seks  afgrænsede områder i kommunen.  Det blev besluttet, at de seks områder skal gennemgå en yderligere, grundig valideringsproces med de relevante, berørte lodsejere om, hvorvidt disse arealer skal indgå i Grønt Danmarkskort eller udgå, samt med hvilke nærmere afgrænsninger, de eventuelt skal indgå.

De seks områder, som Byrådet har besluttet at behandle yderligere, er følgende områder:

13m, Græse By, Græse i Græse Ådal.

 Det potentielle naturområde i Vænget.

Potentielle økologiske forbindelser startende ved området omkring Østby Mark og Selsø Sø.

De tidligere udpegninger udarbejdet af Frederiksborg Amt ved arealet syd for Strandhøjsvej ved Landerslev Strand.

De tidligere udpegninger udarbejdet af Frederiksborg Amt ved Hagerup Å.

De tidligere udpegninger udarbejdet af Frederiksborg Amt ved Havelse Mølle.

Forud for udarbejdelsen af forslag til Kommuneplan 2021 indkaldes der derfor nu ideer og forslag til arbejdet inden for de seks udvalgte områder.

Ideer og forslag
Alle kan sende ideer og forslag til revideringen af udpegningerne inden for de seks områder i Grønt Danmarkskort.

Ideer og forslag skal være modtaget af Frederikssund Kommune senest4. januar 2021.

Herefter vil alle skriftligt indkomne høringssvar med ideer og forslag blive behandlet i en hvidbog, der vil blive politisk behandlet primo 2021. 

På baggrund af høringssvarene og hvidbogen beslutter byrådet herefter retning for, hvordan eller om Grønt Danmarkskort skal justeres i forslag til Kommuneplan 2021.

Herefter indarbejdes ændringerne i Grønt Danmarkskort i forslag til Kommuneplan 2021 og indgår i dennes videre planproces. 

I høringsperioden for forslag til Kommuneplan 2021, vil alle ligeledes få mulighed for at indsende deres bemærkninger til planen.

Digitalt borgermøde
I forbindelse med indkaldelsen af ideer og forslag til det videre arbejde med Grønt Danmarkskort inviterer byrådet til et digitalt borgermøde under hensyntagen til COVID-19.

 Det digitale borgermøde vil blive afholdt torsdag den 17. december klokken  18 til 20.45.

På borgermødet vil de seks områder blive gennemgået, og alle får lejlighed til at give input til planlægningen for Grønt Danmarkskort og vende bud på alternative udpegningsforslag inden for de seks områder.

Andre artikler fra denne uge

Tak Anja!


Inge Messerschmidt, gruppeformand Dansk Folkeparti (O) På byrådsmøde i spørgetimen talte Anja Bisp Pedersen om gensidig loyalitet. En super vigtig

Læs mere »