Grøn tech-virksomhed flytter til Vinge

0

Virksomheden Liqtech har købt en grund i erhvervsområdet i den nordlige del af Vinge. Her er det planen at opføre en ny afdeling af virksomheden, der skal producere partikelfiltre og membraner til rensning af vand.

VINGE: På byrådsmødet onsdag den 27. oktober blev det besluttet at sælge en grund i erhvervsområdet i det nordlige Vinge til virksomheden LiqTech Ceramics A/S. 

Liqtech bliver dermed ny nabo til virksomheden Topsil, der i forvejen ligger i området. LiqTech-gruppen omfatter – udover LiqTech Ceramics – også LiqTech Water i Hobro samt LiqTech Plastics i Aarhus. Endvidere etablerer virksomheden sig i disse år i Kinas Jiangsu-provins nær Shanghai.

LiqTech Ceramics A/S har mere end 20 års erfaring i udvikling, test, produktion og salg af dieselpartikelfiltre og membraner til rensning af vand. 

Passer godt til Vinges vision
At det netop er en virksomhed som Liqtech, der snart flytter til Vinge, glæder borgmester John Schmidt Andersen (V):

– Liqtech har en profil, der passer rigtig godt til Vinges vision. Liqtech laver forskellige produkter, der har til formål at reducere belastningen af klimaet, og det ligger helt i tråd med vores tanker om Vinge som en bæredygtig by midt i naturen. Derudover er jeg naturligvis glad for, at vi – udover de mange nye boliger, der er på vej i Vinge – nu også kan byde velkommen til en ny erhvervsvirksomhed i kommunen, fortæller borgmesteren. 

Byrådet godkendte købstilbuddet fra Liqtech med den betingelse, at der først skal udarbejdes en lokalplan for området, inden handlen gennemføres endeligt.

Tillidsfuldt fundament
At virksomheden Liqtech har valgt at investere i nyt produktionsbyggeri i netop Vinge har flere årsager, fortæller virksomhedens Group CEO, Sune Mathiesen:

– Vi finder området velegnet, idet der er fokus på infrastruktur samt erhvervsmæssige synergier til virksomheder, som vi sammenligner os med. Vores samarbejde med Frederikssund Kommune og Frederikssund Erhverv indtil nu, har skabt et tillidsfuldt og afgørende fundament for et tæt og gunstigt samarbejde fremover. Vi glæder os til – allerede primo 2022 – at tage fat på byggeplanerne og forventer, at vi i første halvdel af 2023 vil være nået afgørende langt i etableringen af LiqTech Ceramics i Vinge, fortæller Sune Mathiesen. 

Han tilføjer, at virksomheden har oplevet en stor imødekommenhed i Frederikssund Kommune overfor erhvervslivet. Herunder også kommunens visioner om sikre gode rammer for virksomheder, der, som LiqTech, understøtter en bæredygtig dagsorden. 

Deltag i debatten
Share.

About Author