Graverhuset er næste projekt

Graverhuset er næste projekt

Af Conny Probst

SKIBBY: Arbejdet med at kalke Skibby Kirke og udskifte det gamle skifertag på tårnet med røde teglsten blev færdigt for et par måneder siden. Da stilladset var oppe, kunne man konstatere, at sandstensrelieffet på tårnets østside trængte til en renovering. Så det har også fået en kærlig hånd ved samme lejlighed.

Tårnet blev bygget i 1700 af kirkeejerne: Hr. Otte Krabbe og fru Birgitte Skeel fra herregården Egholm. Det er deres initialer og våbenskjold, man kan se i relieffet.

– På østsiden sidder der to små løver. De skal renoveres til sommer. Men det kan klares med en lift, siger kirkeværge og kasserer Verner Johansen.

Han fortæller tillige, at man meget gerne vil i gang med at bygge et nyt hus til graverne. 

– Vi har fået et påbud, fordi der ikke er badefaciliteter i det lille graverhus ud mod Kirkestræde. Det skal rives ned, så vi kan bygge et noget større hus. 

– Vi skal gerne have udskiftet varmen i kirken, så der skal også afsættes plads til et stort fyrrum i det nye graverhus. 

Det gamle orgel skal renoveres. Men det kræver, at der er en mere  konstant varme i kirken, før det kan betale sig, fortæller Verner Johansen.

Pt. befinder tegningerne af det nye graverhus sig hos provstiet, der skal godkende projektet, før man må gå i gang.

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »