Foreningens første æresmedlemmer

Foreningens første æresmedlemmer

SKIBBY: På generalforsamlingen i Historisk Forening for Skibby-egnen fik de 95 fremmødte en uventet overraskelse.

Da punktet ”valg” var over stået – med genvalg til alle – suspenderede dirigenten Jørgen Slotsgård generalforsamlingen og gav ordet til næstformand Orla Hansen.

Gennem tale og billeder fortalte han om, at han og Niels Nielsen i 1982 havde lagt grundstenen til stiftelsen af foreningen. Orla Hansen blev den første formand, og Niels Nielsen blev kasserer, og det er han stadig.

Der har siden været udskiftning af bestyrelsesmedlemmer og formænd, men Niels Nielsen har som den eneste siddet i bestyrelsen alle 37 år. Og hans hustru Jette Nielsen har bistået ham i arbejdet, blandt andet  ved at have stået for kaffebrygningen til alle foreningens arrangementer og bestyrelsesmøder.

Som påskønnelse for deres enestående arbejde, havde den resterende bestyrelse besluttet at udnævne Jette og Niels Nielsen til foreningens første æresmedlemmer.

– Niels redigerer samtidig foreningens bogudgivelser og laver programfolderen. Han er også formand for Frederiksborg Amts Historiske Samfund, han laver byvandringer i Skibby og arrangerer besøg i Skibby Kirke. Han er slægtsforsker og er med til at digitalisere Danmarks kirkebøger. Niels Nielsen er, om nogen, ambassadør for historien i vores område, fortæller Orla Hansen.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »