Gratis hop-on/hop-off bus i hele Fjordlandet i sommerferien

0

Hele sommerferien kan man hoppe på VisitFjordlandets gratis sightseeing-bus og gå på opdagelse i Fjordlandets mange oplevelser.

FJORDLANDET: Fra mandag til fredag helt frem til uge 31 er det gratis at stige på Fjordlandets sightseeing-bus, som kører rundt til mange spændende oplevelser hele ferien. 

Der tilbydes tre forskellige temaruter som er:

– Øl-, vikinge- & rock-ruten (Stop ved: Sagnlandet Lejre, Lejre Museum, Ledreborg Slot, Vikingeskibsmuseet, Herslev Bryghus, Musicon og RAGNAROCK.)

– Kunst-, fjordliv- & eventyrruten (Stop ved: Jægerspris Slot, Frederikssund Museum, Willumsens Museum og Kulhuse Strand.)

– Økologi- & historieruten (Stop ved: Egholm Museum, Selsø Slot, Gershøj Havn, Gerlevparken og Svanholm Gods.)

Bussen afgår fra Roskilde og Frederikssund Station, og gør det nemt og mere bæredygtigt for besøgende at komme rundt til de mange spændende kultur- og naturoplevelser, som Fjordlandet har at byde på. 

Man kan læse mere om ruterne og køreplanen på Visitfjordlandet.dk/bus 

Unikke særudstillinger
På Jægerspris Slot kan man i sommer nyde det smukke slot og historiske park, men man kan også følge i Frederik den Syvendes fodspor og høre historien om hans eventyrlige rejse gennem Skotland i 1844. 

På RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur kan man gå på opdagelse i museets nye særudstilling ”Smattens Magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival” og genopleve magien ved musikken, frivilligheden og smatten. Museet tilbyder oplevelser på tværs af musiksmag og generationer.

Bussen gør også stop ved det charmerende Egholm Museum, som rummer en stor våbenudstilling samt unikke, historiske effekter fra 2. verdenskrig – fra rationeringsmærker til kampvogne. Her kan man også opleve en western-afdeling med blandt andet en diligence og en udstoppet bisontyr samt antikke våben og tilbehør. 

Om projektet
Destination Fjordlandet blev etableret 1. januar 2021 og har ansvaret for den fælles udvikling og markedsføring af turismen i de tre kommuner: Roskilde, Frederikssund og Lejre. 

Fjordlandets Sightseeing-bus er blevet til i et samarbejde mellem Dansk Kyst- og Naturturisme og Wonderful Copenhagen.

Projektet resulterer i anbefalinger til, hvordan andre destinationer og øvrige aktører kan teste og udvikle mere bæredygtige mobilitetsløsninger.

Deltag i debatten
Share.

About Author