Realdania giver 750.000 kr. til kystbeskyttelse

0

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Det er anden gang, at Realdania og Kystdirektoratet deler penge ud til kystbeskyttelsesprojekter i Danmark. Denne gang er 10 millioner kroner delt ud til 10 kommuner. 

Frederikssund Kommunes ansøgning er blevet imødekommet med et tilskud på 750.000 kroner, og dermed er halvdelen af omkostningerne til projektet i hus. Kommunen afholder selv den resterende udgift.

Sikring af Frederikssund midtby
Det projekt, som Frederikssund Kommune har modtaget støtte til, indeholder en strategi- og inddragelsesproces, der bygger på den viden, der bliver oparbejdet gennem forundersøgelser og skitseringsprojekt i det igangværende arbejde med kystsikring af Frederikssund midtby.

Med projektet ønsker man at sikre et bredt forankret lokalt ejerskab til udviklingen af Frederikssund midtby, så langsigtet beskyttelse af oversvømmelsestruede dele af Frederikssund og udviklingen af byens grønne og blå struktur sammentænkes.

Frederikssund Kommune har afsat 25 millioner kroner til kystbeskyttelse af Frederikssund midtby i budgettet for 2021. 

Hertil er der i budgettet for 2020 afsat 500.000 kroner til det indledende arbejde med oversvømmelsessikring af Frederikssund Midtby og Bløden.

Projekt med inddragelse af borgerne
Borgere og interessenter vil i begyndelsen af 2022 blive inviteret til at komme med ideer til, hvordan byen kan beskyttes mod oversvømmelse på en måde, som samtidig kan bidrage til livet i byen. 

Den proces vil der komme mere information om på kommunens hjemmeside og på Facebook.

På Realdanias hjemmeside kan man se en oversigt over alle de 10 projekter, der har modtaget støtte.

Deltag i debatten
Share.

About Author