GershøjRevyen for 26. gang

GershøjRevyen for 26. gang
Helle syr og tilpasser en kimono til en af aktørerne. Foto: Steen Westh

GERSHØJ: I midten af maj holdt deltagerne i og omkring GershøjRevyen weekend-bootcamp, hvor der blev øvet sketches, sange med band, dansenumre og syet kostumer. Og hvor avisens fotograf kiggede forbi.

GershøjRevyen har eksisteret i 25 år. Det er blevet en fast tradition i byen, at der spilles en revy ved den årlige havnefest – i år den 24-25 juni.

Revyen er båret af lokale kræfter, som alle brænder for at skabe noget kultur i nærmiljøet. Det første år var under meget simple forhold. En lille træpalle scene og en grøn presenning som bagtæppe. Det var det.

Men siden har det grebet om sig. Nu bliver der bygget en stor scene op på stillads-komponenter med stabilt scenegulv. Der er scenebelysning og et effektivt lydanlæg, som kan spille hele det store telt op.

Alle medvirkende har headsæt, som styres af en lydmand.

Nu med band

Folkene bag revyen består blandt andet af syersker, som sørger for kostumer, backstage sminkere og kvikke regissører, som sørger for, at alle rekvisitter er på plads.

Og så er der naturligvis aktørerne på scenen. Alt i alt er der omkring 20 aktive medlemmer i gruppen.

Senest har man fået et band på, som understøtter revysangene, og som ovenikøbet spiller op til dans efter revyen.

Alle numre er selvskrevne, og gruppen starter allerede i januar med at få de første ideer til den kommende revy. Hvad rør der sig lokalt – på landsplan osv. Indimellem taler man om, hvorvidt det egentlig er en revy eller en kabaret, man er i gang med. Men sjovt er det.

– Vi oplever af og til, at vi må øve en sketch flere gange for at få grinet af. Så vi kan spille den på scenen uden selv at knække sammen af grin, fortæller en ak deltagerne. Revyen er blevet en så stor succes, at man nu spiller to gange for at få plads til alle tilskuere.

Hele arrangementet starter med fællesspisning (helstegt pattegris) på Gershøj Havn.

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »