Gershøj Kros venner stifter forening

Gershøj Kros venner stifter forening

Lokale borgere i Gershøj prøver at redde Gershøj Kro, så der fortsat kan drives kro på stedet. Nu organiserer man sig i en forening.

 

Af Palle Bruselius

 

GERSHØJ: Gershøj Kro er lukket og er i fare for at blive solgt til investorer, som vil nedrive kroen og bygge ejerlejligheder. Sådan lyder det fra en gruppe borgere, der ønsker at kroen fortsat skal eksistere.
Eventuelle planer om at omdanne kroen til ejerlejligheder kræver dog en ændring af lokalplanerne for området.
– Derfor er det vigtigt, at lokalplanen opretholdes, så vi ad den vej kan påvirke beslutningen politisk, siger Steffen Rasmussen fra arbejdsgruppe bag ”Gershøj Kro’s Venner”.
Arbejdsgruppen har i de sidste måneder løbende været i kontakt med ejerne, og dette forløb vil man redegøre for den stiftende generalforsamling i den nye forening ”Gershøj Kro’s Venner”.
Generalforsamlingen finder sted søndag den 28. maj kl. 14:00 i Byhuset i Gershøj.
Arbejdsgruppen opfordrer alle til at møde op og give sin støtte til at bevare Gershøj Kro.
– På generalforsamlingen vil vi indsamle underskrifter på, at lokalplanen opretholdes, således at der ikke kan bygges ejerlejligheder men stadig skal drives kro i Gershøj, siger Steffen Rasmussen.
Gershøj Kro har eksisteret i mere en hundrede år. Den stammer den er helt tilbage fra 1800 tallet.
Du kan også finde arbejdsgruppen på Facebook under ”Gershøj Kros venner”, hvor du også kan give dit tilsagn om støtte.

 

 

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »