DEBAT: Der skal ske mere end der er sket – også i Skibby

DEBAT: Der skal ske mere end der er sket – også i Skibby

LÆSERBREV
Af Jørgen Bech
Byrådsmedlem (V)

 
Vi har i dag en kommune, der er i stærk fremgang, på alle områder. Det skaber optimisme, tiltrækker nye borgere og flere arbejdspladser. Også i Skibby mærker man optimismen. Nu sættes arbejdet med en ny bevægelsessti i gang. Den skal forbinde skolen og sportshallen. Et projekt til 3,5 millioner kroner.
Den ny børneinstitution ved skolen er i gang, en bynær skov realiseres snart og øger naturen omkring Nordmandsmosen. Erhvervsområdet i nord udvides. Der er gennemført trafikprojekter med nye bussluser, fortove og belysning samt forskønnelse af bymidten med apotekerhaven. Renovering af Møllekrogen og fugletårnet, og så er stisystemet under udbygning, så Fjordstien videreføres ved Møllekrogen. Der er også en halv million kroner ekstra til yderligere forskønnelse i byen, og så vil vi snart se et helt nyt stort boligområde gå i gang nord for Selsøvej.
Skibby er en stærk dynamo for lokalområdet og et aktiv for storkommunen. Vi skal blive ved med at tale tingene op, i stedet for ned. Det skaber optimisme og positiv dynamik.
Og vi er slet ikke færdige. Nu nedsættes en tværpolitisk styregruppe med stærke lokale kræfter, som skal koordinere og arbejde med helheden. Der er flere projekter, som skal i gang, efterhånden som viljen og finansiering er tilstede. Der er for eksempel behov for sikre stier, der kan forbinde oplandet med Skibby. Der er også brug for øget trafiksikkerhed på hovedgaden, bedre adgangsmuligheder for ældre – og måske lykkes det en gang at tiltrække investorer til en vandfacilitet, eventuelt sammen med Lejre. Det er nemlig tilladt at ha’ store visioner, for byen, oplandet og kommunen.
Så støt op om dit lokalområde, så det bliver et endnu bedre sted at bo, leve og arbejde. Vi er en aktiv del af en hel kommune og med stor tro på fremtiden.

Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »