Gensyn med Edwin Westergreen

Gensyn med Edwin Westergreen

Søndag den 29. januar kl. 14:00 til 16:00 holdes der på Østby Mejeri Åbent hus med visning af en tv-udsendelse om den lokale kunstnere Edwin og Annelise Westergrens liv og kunst.

 

ØSTBY: I BT den 16. november 1988 kunne man på forsiden læse om en tv-udsendelse, der ville blive sendt torsdag den 17. november 1988  på TV1 med titlen ’Skæbnetrods’. Det er den udsendelse, man nu kan se den 29. januar.
Langt inde ad en markvej holder den 67-årige keramiker, skulptør og maler Edwin Westergren til. Her bor han,og her har han sit værksted.
De skulpturer, han laver, og som fylder  hele hans have og det omkringliggende areal, har han produceret siden sidst i 1960erne.
Det er bestemt ikke små, nydelige, tuttenuttede dværge og engle Edwin Westergren beskæftiger sig med.
Skulpturerne er af cement, og nogle af dem er mange meter høje. Der ligger mange  dybsindige og eksistentielle overvejelser bag hver enkelt.
DRs Kulturafdeling havde besøgt Edwin Westergren. Programmet blev kaldt: ”Skæbnetrods”.
Titlen er ikke helt tilfældig. Det er nemlig titlen på et af Westergrens forstudier til den enorme skulptur-gruppe, som han senere har kaldt ”Livsvilje”. Skulpturgruppen består af mange menneskefigurer. Den er udført helt i cement og er otte meter høj på nogen steder. Den symboliserer en vigtig kamp for eksistens.
Gyda Uldall fra DRs Kulturafdeling havde produceret programmet om Edwin og Annelise Westergrens liv og kunst.
Søndag den 29. januar kan alle der har lyst komme forbi Østby Mejeri, Østbyvej 10  og se eller gense udsendelsen, hvori de to kunstnere fortæller om deres tanker, kunst og liv, som det oplevedes i 1988.
Eftermiddagen er arrangeret af netværket, der arbejder for bevarelse og udbredelse af Edwin og Annelises kunst.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »