Gård brændte ned til grunden

0

KYNDELØSE: Tirsdag eftermiddag fik Vestsjællands Brandvæsen, station Kirke Hyllinge melding om ild i bygning i Kyndeløse.

Allerede under udrykningen kunne brandfolkene   se røgen fra branden, så de var  klar over, at dette ville blive en større brand.

Blot seks minutter efter alarmen nåede brandfokene  frem til en fire-længet stråtækt gård med tilhørende garage/værksted, som var overtændt.

Strålevarmen fra værkstedet antændte stråtaget på gården, og i løbet af nogle minutter stod hele rygningen på gården i flammer.

Tagplader sprang i luften på grund af den kraftig varmepåvirkning, så brandfolkene var glade for, at de havde brandhjelme på. Herudover sprang flere former for trykflasker i luften inde i værkstedet.

På grund af brandens omfang bad indsatssatslederen om assistance fra flere stationer. Både Hvalsø, Skibby, Holbæk og VSBV frivillige fra Vig assisterede vogne, mandskab mv. .

Færdselspolitiet assisterede med trafik-regulering og poilitiet ankom til brandstedet. , samt politi til branden.

På gården var der seks lejligheder, hvor stort set alt gik tabt i branden. Det var meget få ejendele, som blev reddet, og gården er nedbrændt totalt.

I værkstedet, hvor branden startede, var der tre biler, som gav god næring til branden.

Det vurderes, at mellem  35 og 40 brandmænd var på opgaven.

Politiets rapport
Politiet afspærrede Kyndeløsevej ved rundkørslen fra Elverdamsvej og ved Hvidemosevej/Smedevej, for at give plads til redningsberedskabet. 

Busser forbi stedet blev omlagt. 

Branden i den stråtækte ejendom udviklede sig hurtigt, og bygningen kollapsede. 

En ambulance blev tilkaldt til en beboer, som havde opholdt sig i røgfanen. Han blev kørt til observation for røgforgiftning på sygehuset. 

En skorsten og gavlen på bygningen blev væltet, da den var i risiko for at styrte ned. 

Politiet undersøgte brandstedet, som viste, at ilden var opstået ved et gammelt køleskab i værkstedet, formentlig på grund af en kortslutning i el-installationen. 

Politiet var færdige på stedet omkring klokken 20.30, men brandvæsnet fortsatte efterslukningsarbejdet natten igennem. 

Deltag i debatten
Share.

About Author