Frøknerne i Bymidten

Frøknerne i Bymidten

To generationer er gået sammen om at sælge brugskunst og delikatesser.

SKIBBY: Den samme dag som Mie Most fyldte 30 år – den 16. juli – åbnede hun butik på Hovedgaden 4a sammen med sin mor Hella Eriksen. Nu er mor og datter rykket til nye lokaler i Bymidten med deres fælles forretning ”Frøken & Frøken”.

– Vi havde talt om at åbne noget sammen i flere år, mest om at åbne en klinik, fortæller Mie Most, der er uddannet fysiurgisk massør og vippetekniker, mens Hella Eriksen er kranio sakral terapeut og hot stone massør.

Lokalet på Hovedgaden var så stort, at de besluttede sig for at udvide konceptet.

– Vi tog rundt på opdagelse rundt i byen og blev enige om, at der manglede en gavebutik med specialvarer. Så fandt vi en række leverandører, der forhandlede det, vi selv godt kunne lide, siger hun.   

Det koncept har de bragt med sig til Bymidten 18 B, hvor de åbnede medio oktober. 

Her kan man finde  brugskunst, konfekture, delikatesser, gavekurve, stearinlys, specialøl, shots, kaffe, te  og meget mere. 

– Vi bruger rigtig megen tid på at finde de helt rigtige leverandører, fortæller Mie Most, der også har en kokkeuddannelse med i bagagen. 

Det kan også ses på hylderne.

– Vi har vores eget mærke ”Frøken & Frøken”. Det nyeste er vores sirup i forskellige smagsvarianter til enten kaffe eller desserter, siger Mie Most og peger på en række flasker.

Herudover sælger de to frøkner også hjemmelavede salte, havtorn- og ingefær shots, syltede grøntsager, olier, pesto og tapenader.

Butikken er åben mandag til fredag mellem klokken 12 og 18 og lørdag fra klokken 9 til 14. 

Mie Most har åben i klinikken om formiddagen. Efter klokken 14.30 tager  Hella Eriksen som regel over.

Andre artikler fra denne uge