Fortiden under vejene hen til broen

0

SKIBBY: Omkring 50 deltagere hørte Ole Kastholm fra Roskilde Museum fortælle om de mange store, arkæologiske udgravninger, der blev foretaget, før vejanlæggene til Kronprinsesse Marys Bro blev lavet. Han tog udgangspunkt i bogen ”Kronprinsesse Marys Bro og arkæologien”, der udkom i marts, og som han har redigeret.

Det viste sig at være fund fra især jernalderen, der lå gemt lige i jorden, hvor bilerne i dag kører mod broen, men også stenalder, bronzealder og vikingetid var repræsenteret.

Og så en mælkekarton fra maj 1987, der lå i et stolpehul som en hilsen fra en tidligere udgravning foretaget af Nationalmuseet.

Historisk Forening for Skibby-egnen stod for foredraget, og efter næsten to timer samlede spørgelysten sig især om den palisade-plads fra bondestenalderen, der blev udgravet mellem Lyngerup og Onsved.

Det næste arrangement i foreningen er den 18. maj i Sognegården i Skibby, hvor cand. mag i historie Nina Søndergaard under titlen ”Fra kæfert til kaffe” fortæller om druk og drikkevaner gennem tiden.

Share.

About Author

Avatar photo