Affaldsindsamlere fandt 350.000 stykker engangsemballage på en uge

0

Naturen blev lettet for store mængder dåser, kaffekopper og andre former for engangsemballage, da børn og voksne i hele landet deltog i Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling.

FREDERIKSSUND KOMMUNE: 5.167 stykker engangsemballage, 534 kilo affald. Samlet op på kun 11 registrerede indsamlinger. Det er tallene, som DN, Danmarks Naturfredningsforening har registreret i Frederikssund Kommune.

Der blev ryddet gevaldigt op i naturen og i de danske byer, da Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling løb af stablen i uge 13. Godt 204.000 børn og voksne gav en hånd med, og det var ikke så lidt, de fik samlet sammen.

I løbet af ugen blev der blandt andet indsamlet store mængder engangsemballage – en affaldstype, som årets indsamling satte særligt fokus på, og som de frivillige indsamlere blev bedt om at tælle og registrere.

I alt er der blevet registreret mere end 350.000 stykker engangsemballage – heriblandt godt 25.000 engangskopper og 54.000 øl- og sodavandsdåser.

Samlet set er der blevet registreret 97 ton affald på årets udgave af Affaldsindsamlingen.

Danmarks Naturfredningsforening har modtaget registreringer fra 38 procent af de afviklede affaldsindsamlinger. De indsamlede mængder engangsemballage og andet affald formodes derfor at være endnu større.

Foto: Pixabay

Share.

About Author

Avatar photo