Foreningslivet blev fejret med priser, fest og foredrag

Foreningslivet blev fejret med priser, fest og foredrag
Alle prismodtagere og modtagere af anerkendelser.

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Folkeoplysningsudvalget har igen i år uddelt priser for at hædre dygtige sportsfolk og engagerede frivillige i foreningerne i Frederikssund Kommune. I år blev der også uddelt en helt ny pris.

Ved prisfesten var medlemmer fra mange af foreningerne i kommunen samlet i Frederikssundhallen for at hylde det stærke foreningsliv.

Der blev uddelt i alt fire priser samt 143 anerkendelser for særlige præstationer.

Formanden for Folkeoplysningsudvalget, Kenneth Jensen (A), bød velkommen til de mange deltagere.

Efter velkomsten blev de fire priser uddelt.

Årets idrætspris

Årets idrætspris gik til svømmeren Ida Skov Kragh fra A6 Slangerup Svømmeklub.

Hun har vist flotte sportslige resultater i 2022, der sluttede med en førsteplads som junior i Europa på 100 meter bryst, og en andenplads på 50 meter bryst.

Med prisen fulgte en check på 5.000 kroner.

Årets Lederpris

Jan Tykær Kristensen fik Årets Lederpris for sit ukuelige arbejde i Jægerspris Underducks, hvor han altid går forrest og knokler for klubbens sammenhold og fællesskab.

Jan Tykær Kristensen var meget beæret over at modtage prisen og tog det som et stort skulderklap.

– Men det er jo ikke derfor man gør det. Man gør det, fordi man brænder for sporten, sagde Jan Tykær Kristensen og tilføjede, at han ville donere pengene til sin klub til hjælp til mindre bemidlede børn.

Med prisen fulgte en check på 5.000 kroner.

Årets Unge Lederpris

Den nye pris, Unge Lederprisen, gik til Rasmus Mehr fra Ræven Skibby Trop og Flok.

Rasmus er et forbillede for juniorerne og en dedikeret leder, der forstår at møde spejderne der, hvor de er, inkludere alle børn og sørge for, at fællesskabet trives.

– Det er da en helt klar motivation og et klap på skulderen til, at det jeg gør, det betyder noget for nogen. Det gør mig vildt glad, og jeg har tænkt mig at bruge det som motivation fremover, fortalte Rasmus Mehr.

Med prisen fulgte en check på 5.000 kroner.

Årets Fritidspris

Frederikssund Billardklub modtog Fritidsprisen for et flot stykke arbejde med at skabe en klub fra bunden og på kort tid få cirka 40 medlemmer, samtidig med at de bidrager til at skabe foreningsliv for borgere, der ikke tidligere har været en del af en forening.

Med prisen fulgte en check på 15.000 kroner.

143 anerkendelser

Efter uddeling af priserne var det tid til at give anerkendelser til de sportsfolk, som har opnået enten guld, sølv eller bronze ved internationale eller danske mesterskaber, eller vundet guld ved landsdelsmesterskaber eller sjællandske mesterskaber i regi af Danmarks Idræts-Forbund, Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, Dansk Firmaidrætsforbund eller Dansk Handicap Idræts-Forbund.

Da overrækkelsen af priser og anerkendelser var klaret, var der middag efterfulgt af et underholdende foredrag med den tidligere eliteroer Arne Nielsson.

Han talte om, hvordan mentaliteten har betydning for præstationerne, om det at spille hinanden gode på de rigtige måder, og hvordan alle mennesker er forskellige typer, der har forskellige tilgange til livet og til det at skulle præstere i en sport eller idræt.

Foto: Frederikssund Kommune

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »