Forening vil bevare Livsviljen

Forening vil bevare Livsviljen

ØSTBY: – Det er utroligt, hvad der er sket det sidste år, siger Erik Westergren, der sammen med en nystiftet forening har sat sig for at bevare den 14 meter høje skulptur ”livsvilje” på Skansen på Østbyvej og samtidig omdanne faderen, Edwin Westergrens atelier, værksted og en del af forældrenes lille hus til museum og kulturhus.

Pt. har foreningen 30 medlemmer.

En multikunstner

Edwin Westergren bosatte sig i 1956 med sin kone Annelise på Skansen.

Her arbejdede han med malerier, træsnit, tryk og skulpturer i mange materialer. Han digtede og skrev om værdier, om dagligdagen og filosoferede om menneskelivet.

Edwin Westergren døde i 1992 og er begravet på Selsø Kirkegård.

Familien har en stor of mangfoldig samling af værkerne, som de gerne viser frem – blot man ringer i forvejen og melder sin ankomst.

Grottekaffe

– Man er også velkommen til sidde i nogle grotterne og drikke sin medbragte kaffe, fortæller Erik Westergren.

TV2 Lorry har været på besøg på Skansen, og efterfølgende har Erik Westergren holdt åbent hus.

– Der kom en hel del mennesker forbi. Jeg håber, at interessen fortsætter.

– Jeg har sat en mælkejunge frem, hvor man kan kan putte sponsorbidrag i. Men jeg venter stadig på, at der kommer en forbi i en stor amerikanerbil og putter et stort beløb i, siger Erik Westergren.

Andre artikler fra denne uge

Tre forbud på stribe


Læserbrev Af Kurt Terkelsen Damgårdsvænget 49, Skibby Som redaktionsmedarbejder Dansktoppen Subnet/ medlem af Ældre Sagen, har jeg nu modtaget ”3

Læs mere »

Julemarked i Kulhuse


KULHUSE: Lørdag den 2. december fyldes Kulhuse Kultur- og Medborgerhus med alskens boder med skønne jule- og adventsgaver, juledekorationer, kranse,

Læs mere »