Arbejdslyst skaber man sammen

Arbejdslyst skaber man sammen
Seddel fra stolthedsvæg. Foto: Frederikssund Kommune

SKIBBY: I et års tid har Fjordlandsskolen afdeling Skibbys udskolingsmedarbejdere arbejdet med arbejdslyst.

Det er blevet bemærket i Arbejdslystalliancen, som er en sammenslutning af virksomheder, som vil forbedre arbejdslysten og jobglæden i Danmark.

De har nemlig tildelt skolen prisen som Årets Fighter

– Vi er super stolte af den her pris, der er en anerkendelse af vores vedholdenhed og engagement i at skabe en god arbejdsplads, som vores medarbejdere kan glæde sig over og være stolte af, fortæller pædagogisk leder på Fjordlandsskolen afdeling Skibby, Karina Mouritsen.

– At arbejde med arbejdslyst handler for os om at understøtte det fagprofessionelle fællesskab, så vi står tættere og stærkere sammen i forhold til de opgaver, vi skal løse, og de udfordringer vi møder.

– Vi har som skole en lidt tung historik med os, som heldigvis er ved at vende. Men alle skal med, og det skal ikke være den gamle historie, vores medarbejdere går på arbejde med.

– Her er fokusset på arbejdslyst et vigtigt element. Vi har forsøgt at skabe en ny, intern fortælling, som kan smitte af på den enkeltes arbejdslyst- og glæde. Nemlig at sammen gør vi et rigtig godt stykke arbejde, og vi har rigtig meget både at fejre og være stolte af, fortæller Karina Mouritsen.

Ny mødestruktur
og stolthedsvæg

En af de ting, der er blevet ændret på for at skabe større arbejdslyst, er mødestrukturen.

Hvor der før i tiden kunne blive holdt halvanden times møde med snak frem og tilbage, er der nu sat tid af til rent faktisk at udføre de ting, der tales om på et møde.

– Vi booker stadig halvanden time til et møde, men bruger måske kun halvdelen af tiden på dagsordenen. Så er der tid til at komme i gang med det samme, så det ikke skal hænge til dagen efter.

– Det er noget helt konkret, som medarbejderne er glade for, fortæller Karina Mouritsen.

Ideen opstod på en Arbejdslyst Arena, hvor frustrationen over lange møder med meget snak kom op.

En af de andre erhvervsledere spurgte, hvorfor de ikke gjorde det på den her måde og om Karina Mouritsen ”turde slippe dem fri”.

– Det turde jeg godt. Der går ikke noget af mig, fordi jeg giver lidt slip på min autoritet. Men det er der måske mange, der ikke tør, og det er nok derfor, hun spurgte på den måde.

– Men vi var relativt hurtigt enige om, at det skulle prøves af. Og når jeg ser de forskellige teams have møder, kan jeg se, at de faktisk sidder og behandler og arbejder med de her ting, så det virker, fortæller hun

Som en del af arbejdet med at skabe mere arbejdslyst har lærerværelset fået en stolthedsvæg.

Her kan medarbejdere hænge sedler op med gode historier og anekdoter fra hverdagen, som de er stolte over.

Det kan være alt fra ros fra en mor, der er glad for at netop hendes barn bliver set, eller fra en elev der har fortalt, at de var særligt glade for et undervisningsforløb eller noget helt tredje.

Pris som årets fighter

I Arbejdslystalliancen har man lagt mærke til det gode arbejde, der bliver gjort på Fjordlandsskolen.

Derfor har de også valgt at tildele skolen prisen som årets fighter.

– Vi fik prisen for vores ukuelighed og for at tage fat i det, selvom det er svært, og selvom det kan være hårdt arbejde, fortæller Karina Mouritsen.

Og kampen er ikke slut endnu. Der kan gøres mange flere ting, og derfor fortsætter arbejdet med at skabe arbejdslyst. Både ledelse og medarbejdere skal inddrages og der er plads til alle gode ideer.

– Det kan være alt muligt lige fra dårlig kaffe til ønske om en sommerfest med et bestemt tema, eller et lokale man kan have brug for til at tage elever med hen, eller der mangler ro på kontoret.

– Det kan være alt, både det der rører sig mellem kollegaer og understøtter det kollegiale fællesskab, men også det professionelle fællesskab. Så det handler om, at de gode ideer og forslag kommer ud og bliver samlet til os i ledelsen, så vi kan rykke på dem, siger Karina Mouritsen.

Fakta om
Arbejdsalliancen

Arbejdslystalliancen er en sammenslutning af virksomheder, som vil øge arbejdsglæden i Danmark.

Arbejdslystalliancen ledes af LEGO, Jobindex, Danica Pension og Videnscenter for god arbejdslyst – Krifa.

Det kan både være med til at gøre arbejdspladsen til et rart sted at være, nedbringe risikoen for stress og skabe bedre resultater på en arbejdsplads.

Virksomhederne møder
hinanden i Arbejdslyst Arenaer, hvor de sparrer og udveksler erfaringer og får nye ideer med hjem.

Andre artikler fra denne uge

Husmændene på Egholmmarken


Af Historisk Vejleder for Nationalpark ”Skjoldungernes Land”Karl-Johan Rubæk Gershøj Havnevej 9 4070 Kirke Hyllinge KIRKE HYLLINGE: Efter Reformationen i 1536,

Læs mere »

Kropsfikseret læsning


Af kulturformidler Signe Schroll Feldmeier Frederikssund Bibliotekerne i samarbejde med eReolen LITTERATUR: Siden 10’erne har mange danske forfattere haft et

Læs mere »