For korte arme…

0

LYNDBY: Den mørke tid er over os. Det giver udfordringer for mange i midten af 40 års alderen, som hidtil har klaret sms´erne og andet småt skrevet problemfrit. Men også dem, hvor de nuværende briller er ved at have nogle år på bagen, er udfordret – lyder det fra optiker Henrik Stenholt fra Lyndby.

– I de fleste tilfælde løses det enkelt med en korrekt udmålt læsebrille, eller justering af de nuværende briller. Udfordringen bliver desværre en del større, når – typisk den lidt ældre – måske har fået varigt nedsat syn, som ikke helt så enkelt lader sig løse med almindelige briller. Her kan os, der beskæftiger sig med såkaldt svagsynsoptik komme på banen. 

Igennem årene har Henrik Stenholt ofte anbefalet sine svagtseende kunder at købe et almindelig armbåndsur med tydelig angivelse og med kraftige sorte visere på hvid baggrund – hvis det at se, hvad klokken er, er blevet en udfordring. Men det har nogle gange det været vanskeligt at opdrive.

– Efter at have haft to kunder med samme udfordring i samme uge, gik jeg sidste år i gang med at få fremstillet et ur, som skulle være nemmere at aflæse for dem med for eksempel AMD – eller det der i gamle dage blev kaldt forkalkede øjne. Det nye ur hedder “Easy Vision Watch”, fortæller Henrik Stenholt.. 

Share.

About Author