Førsteplads til Lejre Kommune

Førsteplads til Lejre Kommune

I Dansk Byggeris årlige måling af kommunernes erhvervsvenlighed indtager  Lejre indtager i år en 15. plads nationalt
og ligger som nummer et i region Sjælland

LEJRE KOMMUNE: Det er en ret markant fremgang, Lejre Kommune kan notere sig i den årlige undersøgelse ”Kommunerne og erhvervslivet”, som sætter fokus på ”erhvervs- og byggevenlige kommuner”. 

I 2017 var Lejre Kommune nummer 51 ud af de 98 i landet. Sidste år var placeringen forbedret til en 31-plads, og i år er kommunen så nummer 15. Det giver en førsteplads i hele Region Sjælland.

– Det er jeg virkelig glad for. For det er resultatet af en langsigtet og målrettet indsats, der skal gøre det så godt og enkelt som muligt at være virksomhed i Lejre Kommune, fortæller Grethe Saabye, formand for Udvalget for Erhverv & Turisme i Lejre Kommune.

Den årlige måling er ikke en spørgeundersøgelse, men en analyse, som Dansk Byggeri selv foretager på baggrund af specifikke kriterier. 

Byggesagsbehandling
Et af kriterierne er den tid, det tager at behandle en byggesag, og her er Lejre Kommune gået 35 pladser frem.

– Vi har det seneste år nedbragt sagsbehandlingstiden markant, og det bliver vi belønnet for. Og så hjælper det også, at vi hverken opkræver byggesagsgebyr eller dækningsafgift. Jeg ved, at begge dele betyder meget for virksomhederne, tilføjer Grethe Saabye.

Et andet område, som bidrager til den samlede fremgang, er arbejdsmarked og uddannelse. Borgmester Carsten Rasmussen hæfter sig især ved to ting:

– Vi får point for, at vores 8.klasser kommer i erhvervspraktik. Det er en sag, som jeg selv brænder for. For når eleverne tidligt får en fornemmelse af det arbejdsliv, der venter dem, får de også lettere ved at vælge retning. Samtidig er det med til at gøre skoledagen mere varieret og føje nye facetter til undervisningen. 

– Desuden har vi indgået en partnerskabsaftale med blandt andet Dansk Byggeri, der skal sikre at der er praktikpladser til de unge, som starter på en erhvervsuddannelse inden for bygge- og anlægsbranchen” siger Carsten Rasmussen.

– Det er klart, at der stadig er ting, vi kan og vil gøre endnu mere af. Men det tyder på, at vi er på rette vej. 


Andre artikler fra denne uge

Mod højere luftlag


Modelflyvningens dag finder sted søndag 26. maj 2024. JÆGERSPRIS: Hvert år fejres Modelflyvningens dag. I år falder dagen søndag 26.

Læs mere »