Første borgerforslag på vej til kommunalbestyrelsen

Første borgerforslag på vej til kommunalbestyrelsen

Mere end 650 borgere har støttet et forslag om, at der skal flere voksne i Lejre Kommunes dagtilbud. Derfor bliver forslaget nu behandlet på et kommunalbestyrelsesmøde

LEJRE KOMMUNE: Når Kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune holder møde den 25. juni, er der for første gang et borgerforslag på dagsordenen. 

Muligheden for at stille forslag blev indført i november 2018, og det har mange benyttet sig af: I alt er der stillet over 100 forslag, og flere af dem har fået stor opbakning. 

For at blive behandlet på et møde i kommunalbestyrelsen skal et forslag opnå mindst 650 stemmer fra borgere i kommunen inden for seks måneder, og det er altså sket nu.

– Jeg er glad for, at vi har så engagerede borgere i Lejre Kommune.  Da vi i kommunalbestyrelsen besluttede at give borgerne mulighed for at stille forslag, var vi spændte på, om der overhovedet var nogen, som ville benytte sig af det. Så den massive interesse er ret overvældende. Det viser jo, at borgerne har et stort ønske om at tage et medansvar for udviklingen, og det er helt i tråd med visionen for Lejre Kommune, Vores Sted, fortæller borgmester Carsten Rasmussen.

Det aktuelle forslag om øgede normeringer i daginstitutionerne er stillet af Sara Wondie og lyder: Giv vores børn flere voksne i dagtilbuddene. Forslaget ledsages af denne begrundelse: ”Jeg oplever, at de voksne i vores vuggestue og børnehave gør et kæmpe stykke arbejde, men der er simpelthen for mange børn til for få voksne! Det er synd for vores børn (og for pædagogerne!) Passer det ikke bedre til Lejre kommunes (bæredygtige) profil, at vi passer godt på de mindste borgere?”

Borgmester Carsten Rasmussen siger om forslaget:

– Det er jo et aktuelt og vigtigt emne, som kommunalbestyrelsen også er optaget af. Vi ønsker jo alle, at der skal være så gode rammer om børnene som overhovedet muligt. Samtidig er det jo også et spørgsmål om økonomi. Lige nu er vi ret spændte på, om regeringsforhandlingerne vil føre til konkrete beslutninger om for eksempel normeringer i institutionerne. Og vi er ikke mindst spændte på, om der i givet fald så også vil følge penge med. 

– Under alle omstændigheder er jeg glad for, at vi får denne lejlighed til igen at vende emnet i kommunalbestyrelsen. Det bliver næppe sidste gang.

Flere af borgernes forslag har fået tæt på de krævede 650 stemmer. Ønsket om en svømmehal i Hvalsø har fået 619 stemmer, og Begrænsning af lastvognstrafik på Hornsherredvej er der 627, der har stemt på.

Borgere kan enten stille eller stemme for et forslag ved udfyldelse af en blanket, der afleveres på et af kommunens biblioteker eller i borgerservice eller ved at benytte sig at den digitale løsning på www.lejre.dk/ditforslag.


Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »