Find fjordens hemmelige perler

Find fjordens hemmelige perler
Forfatter Heidi Fjelstrup og fotograf Kenn Thomsen står bag bogen om oplevelser langs Roskilde Fjord.

Ny guidebog viser vejen til oplevelser ved Roskilde Fjord.

HORNSHERRED: Der venter et væld af oplevelser ved en af Danmarks smukkeste fjorde, og mange af dem har du måske aldrig hørt om før.

Her er kunst, kultur, natur, historie, mad og drikke, overnatningsmuligheder og masser af sjove aktiviteter for hele familien. Som forfatteren til bogen ”111 steder ved Roskilde Fjord som du skal se,” Heidi Fjelstrup, siger:

– Roskilde Fjord strækker sig 99 kystkilometer fra det midtsjællandske i bunden til det nordsjællandske i toppen, og området bugner af spændende steder, både til lands og til vands. I denne bog har jeg udvalgt 111 steder i området, som jeg synes, du skal besøge. Det er steder, du måske enten helt ville have overset, eller du ville have fravalgt dem, hvis du kun tilvælger de mere traditionelle steder, der er kendetegnende for området og en del af enhver turistguide..

Historie, is og shelters
Mange af seværdighederne ligger klos op ad fjorden, nogle ligger ude i fjorden, og andre finder du lidt inde i landet. Du kommer igennem kommunerne på kystlinjen – Roskilde, Lejre, Frederikssund og Halsnæs, og du bliver sendt på afstikkere til Egedal, Høje-Taastrup og Gribskov. Bogen er nem at tage med, når du bevæger dig rundt i fjordlandet og f.eks. gør holdt for at lufte en alpaca, at se, hvor de kendte vikingeskibe blev fundet, og for at udforske et underjordisk museum. Eller når du skal finde fjordens lækreste is, den bedste kop kaffe, heppe på speedwayløb, spille fodboldgolf, overnatte i et flydende fjordshelter – og meget andet.

Lokale kræfter
Guiden henvender sig til alle, der vil kende området endnu bedre, især de lokale, sommerhusgæsterne og andre besøgende, der cykler, kører, sejler og går rundt i det smukke landskab.
Heidi Fjelstrup er født og opvokset tæt ved Roskilde Fjord i Lejre Kommune, og hun bor i dag centralt i Roskilde by med mand, to børn og en kat. Bogens fotograf Kenn Thomsen kender også fjordlandet ud og ind. Han har arbejdet som fast pressefotograf for Sjællandske Medier, hvor han blandt andet fotograferede lokalnyheder for Dagbladet Roskilde og Frederiksborg Amts Avis.

”111 steder ved Roskilde Fjord som du skal se” er udgivet på forlaget Frydenlund og kan købes i alle boghandler.

Andre artikler fra denne uge