Fibergruppen åbnede en flaske bobler

Fibergruppen åbnede en flaske bobler

Der blev skålet på succesen torsdag aften. Nu etablerer Fibia fibernet bredbånd i Skibby, Ferslev, Røgerup, Oldvejen, Manderup, Bonderup og Ny Krogstrup.

 

SKIBBY: Fibergruppen skålede torsdag aften på et godt resultat; man er oppe på 391 tilmeldinger.
Skibby Aktivekontaktede i efteråret 2017 Fibia med henblik på at gennemføre en kampagne, der kunne skaffe hurtigt bredbånd via moderne fiberkabler til borgerne i Skibby og omegn.
Fibia, der er ejet af energiselskaberne NRGi og SEAS-NVE, udarbejdede et projekt, der – såfremt mindst 362 husstande tilmeldte sig – ville kunne gennemføres, så at der bliver nedgravet nye fiberkabler i området.
Udvalgsmedlemmer i Skibby Aktive og en lokal arbejdsgruppe har sammen med Fibia holdt informationsaftener i Skibby og deltaget i bemandingen af Fibias udstillingsbil, der har været parkeret forskellige steder i Skibby. Sidst, men ikke mindst, har de flittige medlemmer af gruppen været i dialog med borgerne i området for at fortælle om de fordele, fiberbredbånd byder på.
– Der er lagt rigtig mange frivillige arbejdstimer for at få bredbånd til Skibby, fortæller Vanja Hahne fra Fibergruppen Skibby & Omegn og Søren Find Andersen fra Skibby Aktive.
Det et fortsat muligt at tilmelde sig til fiberbredbånd på www.fibia.dk/skibby.

Lokal arbejdsgruppe
Som formand for Skibby Aktive glæder Hans-Martin Madsen sig over at have medvirket til, at borgerne i Skibby og omegn om cirka seks til ni måneder kan få glæde af et moderne bredbånd med mulighed for at vælge hastigheder fra 10/10 Mbit/s til 500/500 Mbit/s. Erhvervsvirksomheder med flere kan få op til 10 Gbit/s. TV pakker kan tilkøbes og fastnet telefoni kan overføres til Fibia nettet.
Efter at Skibby projektet er sikret gennemførelse, arbejder Fibia sammen med en lokal arbejdsgruppe på at få tilmeldinger nok til at etablere fiberbredbånd i Venslev, Rendebæk, Venslev Huse, Venslev Ledet med flere områder.
Spørgsmål om Fibernettets etablering, tilføjelser eller ændringer i abonnementet rettes alene til Fibia på telefon 70292666 eller www.fibia.dk
– Skibby Aktive arbejder for at udvikle vort lokal område i Horns Herred Syd. Etableringen af et fremtidssikret, moderne og hurtigt bredbåndsnet er en vigtig del af denne udvikling, lyder det fra formanden.

Foto: Steen Westh

Andre artikler fra denne uge