FGU slog dørene op

0

SKIBBY: FGU er et uddannelsestilbud til unge under 25 år, der ikke har en erhvervsuddannelse eller er i arbejde.

En af FGU Nordsjællands afdelinger ligger på skuldelevvej i Skibby, og her har man holdt åbent hus for at vise skolen frem for interesserede.

FGU tilbyder tre forløb, AGU, PGU og EGU, der ruster eleverne til enten at fortsætte på en erhvervsuddannelse, gymnasie eller HF eller at komme i arbejde.

– Alle elever her på FGU har et individuelt tilrettelagt forløb. Eleverne kan starte hele året og er her mellem 6 mdr. og to år. Når vi sender eleverne videre til erhvervsuddannelser, ser vi, at de er foran, fordi de har fået nogle håndværksmæssige kompetencer med herfra. Det er med til at give dem en god start på uddannelsen og en succesoplevelse fra start, fortæller Ole Sværke, der er skoleleder på FGU i Skibby.

Mange værksteder

På FGU i Skibby har alle lever dansk og matematik og – afhængig af linjen – eventuelt også andre boglige fag som for eksempel naturfag, sprog eller samfundsfag.

Derudover tilbyder FGU en række værkstedsforløb.

I Skibby kan de unge således prøve at arbejde inden for følgende områder:

Frisør og kosmetik.

Køkken.

Medier og grafik.

Byg og anlæg.

En af eleverne er Mikkel Klausgaard Bøtcher, der arbejder i køkkenet, hvor man producerer 40 – 50 kuverter to gange dagligt.

Han er kommet til FGU fra skolen Kølholm, og har til sommer færdiggjort sine to år på FGU.

– Det var mine lærere på Kølholm, der anbefalede, at jeg prøvede FGU. Da jeg godt kan lide at lave mad kom jeg i køkkenet her på FGU, forklarer han og tilføjer, at hans plan er at søge ind på uddannelsen som Ernæringsassistent til sommer.

Er du under 25 år uden erhvervsuddannelse eller job, så kig ind på FGUs hjemmeside, og se om det er noget for dig.

Share.

About Author

Avatar photo