Femhøj får eftertragtet miljøcertifikat

Femhøj får eftertragtet miljøcertifikat

Kursuscentret Femhøj har gennem det seneste år deltaget i det regionale projekt, Bæredygtig Bundlinje. Det har kastet både besparelser og en Green Key-certificering af sig. 

GERLEV: Femhøj er en af i alt 12 lokale virksomheder, der igennem Bæredygtig Bundlinje har fået rådgivningshjælp til en grønnere forretningsplan og en bedre bundlinje.

Virksomheden, der både huser kursuscenter, selskabslokaler og Bed & Breakfast, har fra starten haft fokus på bæredygtighed. Den omfattende renovering af den tidligere landsbyskole er sket med energieffektive materialer, der lever op til de nyeste bygningsreglementer. Samtlige pærer er LED, strømmen kommer fra en nærliggende solcellemark, og maden er ligeledes lokalt produceret.

Jacob Pfeiffer, der er medejer og daglig leder af Femhøj, udtaler:

– Det har været en rigtig sund proces for os at få kigget på vores grønne regnskab. Vi har erfaret, at en grønnere profil går hånd i hånd med en bedre økonomi, så alt i alt har Bæredygtig Bundlinje været et meget positivt projekt for os at være med i.

Faglig sparring
Femhøjs medvirken i Bæredygtig Bundlinje har ud over besparelser nu også kastet en eftertragtet Green Key-certificering af sig. Green Key er turismens internationale miljømærke, der i Danmark håndteres af HORESTA

– Green Key-certificeringen betyder en hel del for vores lille virksomhed. Vi sparer penge, det er godt for miljøet, og så efterspørger flere og flere af vores gæster, at vi er grønne. Vi tror, at en grøn profil bliver et vigtigt kriterium hos dem, der booker kursus- og selskabslokaler i fremtiden, siger Jacob Pfeiffer.

– Uden Frederikssund Erhverv havde vi aldrig fået startet processen eller var kommet i mål med certificeringen. Det kan være komplekst stof at sætte sig ind i, så den faglige sparring og rådgivning, vi har fået, har været afgørende.


Andre artikler fra denne uge

Tre forbud på stribe


Læserbrev Af Kurt Terkelsen Damgårdsvænget 49, Skibby Som redaktionsmedarbejder Dansktoppen Subnet/ medlem af Ældre Sagen, har jeg nu modtaget ”3

Læs mere »

Julemarked i Kulhuse


KULHUSE: Lørdag den 2. december fyldes Kulhuse Kultur- og Medborgerhus med alskens boder med skønne jule- og adventsgaver, juledekorationer, kranse,

Læs mere »