Farvel til Dalls Smørrebrød

Farvel til Dalls Smørrebrød
Betina Dall aflæser el-måleren for allersidste gang. Foto: Steen Westh.

SKIBBY: Torsdag eftermiddag den 10. august befandt Betina Dall Hansen sig ikke i sin smørrebrødsbutik på Hovedgaden 70 men hos naboen ”Bondestuen”.

Her hun holdt afskedsreception efter næsten 14 år med Dalls Smørrebrød.

– Jeg har tre selskaber den 19. august, og dem leverer jeg selvfølgelig mad til som aftalt, siger hun.

– Tiderne skifter, og jeg har søgt nye udfordringer, fortæller hun. Fra den 1. september skal jeg ”køre frokost” – stå for de kolde og varme frokostretter – hos Schønnemann på Hauser Plads i København.

– Så går jeg fra en arbejdsuge på 80 timer ned til 37 timer om ugen, får mere i løn og kan holde flere ugers ferie.

Betina Dall Hansen åbnede Dall’s Smørrebrød den 22. december 2009.

– De seneste år har det været svært at drive forretning. Der har både været finanskrise, corona-lukninger og senest en energikrise.

Der er nok mange, der kommer til at savne Betinas mad, ikke mindst hendes frikadeller.

En hurtig hovedregning på frikadellefronten, lyder – ifølge Betina Dall – sådan her:

– Jeg har lavet frikadeller af seks kilo fars om dagen – undtagen søndag. I næsten 14 år.

Så kan man selv gange op.

Goddag til Da Gallo

Den 1. september åbner Pizzaria Da Gallo i lokalerne.

Salvatore Gallo, der privat er bosiddende i lokalområdet, kommer oprindelig fra Napoli området og serverer pizza på ægte napolitansk manér.

Den nu forhenværende smørrebrødsbutik bliver ryddet, så der også bliver plads til siddende gæster, fortæller han.

Andre artikler fra denne uge

Danmark Spiste Sammen


Fællesspisning af brændende kærlighed – uden rødbeder. SKIBBY: 54 deltagere havde fundet vej til Ældre Sagen Skibbys arrangement i samarbejde

Læs mere »